Білорусь запроваджує заборону на залізничний транзит нафтопродуктів до України

За матеріалами інтернет-видань 05.02.2022 774

Білорусь із 7 лютого запроваджує заборону на залізничний транзит нафтопродуктів, хімічних та мінеральних добрив, завантажених на станціях "Литовських залізниць" заявив речник Міністерства закордонних справ Білорусі .

"Нами ухвалено рішення про заборону перевезень транзитом своєю територією, що прямують з Литви залізничним транспортом, нафтопродуктів, хімічних та мінеральних добрив, завантажених на станціях "Литовських залізниць", - ідеться у заяві білоруського відомства.

За даними Консалтингової групи А-95, в 2021 році частки литовських ДП та бензину на українському ринку становили 9% та 11%.


Таке рішення ухвалили у відповідь на запроваджену Литвою заборону транзиту білоруських товарів через порти - Литва припинила транзит підсанкційного "Білоруськалію".

Тим часом вже і уряд Естонії ухвалив рішення про припинення транзиту нафтопродуктів вже із Білорусі через територію республіки Естонія до Європейського союзу. В 2021 році Естонія імпортувала білоруських нафтопродуктів майже втричі більше, ніж роком раніше. 

 
Теги: Україна

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ