БІЛЬШ НІЖ 180 ПОРА НЕНИХ ТА П ОНАД 40 ЗАГИБЛИХ: РОСІЯ НИ ВДАРИЛИ БАЛІС ТИКОЮ ПО ПОЛТАВІ

За матеріалами інтернет-видань 03.09.2024 95

ГОЛОВНА > Війна > Більш ніж 180 поранених та понад 40 загиблих: росіяни вдарили балістикою по Полт

03 ВЕРЕСНЯ 2024 АЛЬОНА БОЖЕНКО  Редактор стрічки новин 

У вівторок, 3 вересня, війська країни-агресорки Росії завдали удару балістичними ракетами по Полтаві. Понад 180 людей отримали поранення та більш ніж 40 людей загинули.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За словами гаранта, ворог поцілив двома балістичними ракетами по території навчального закладу і лікарні. Частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. 

"Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким", — йдеться у повідомленні.

Зеленський додав, що він доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося та пообіцяв, що росіяни отримають відповідь на свою агресію.

"Обов’язково російська наволоч відповість за цей удар. І ми знову й знову кажемо всім у світі, хто має силу, щоб зупинити цей терор: системи ППО та ракети до них потрібні в Україні, а не десь на складі. Далекобійні удари, які можуть захистити від російського терору, необхідні зараз, а не колись потім. Кожен день зволікання – це, на жаль, загибель людей. Вічна пам’ять усім, чиї життя забрані Росією", — зауважив президент.

Водночас голова Полтавської ОВА Філіп Пронін наголосив, що усі відповідні служби працюють на місці влучання. До того ж багато полтавців здають кров, щоб допомогти пораненим. Станом на зараз для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня. .телеграм


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ