Бінарний підхід може стати революційним для підвищення врожайності

За матеріалами інтернет-видань 29.09.2024 54
Бінарний підхід  може стати революційним для підвищення врожайності

У ході конференції «АгроФорсаж 2024», яку організувала компанія AgriLab на базі підприємства «Полтава-Сад», презентація бінарних посівів  викликала найбільші дискусії у професійному колі. Вирощування кількох культур на одному полі для досягнення синергії може допомогти аграріям вийти на новий рівень розвитку господарства. Про це зазначив операційний директор Агро-Регіон  Володимир Кравцов.
За його словами, у Агро-Регіон на сьогодні не розглядають подібну інновацію для впровадження, адже це вимагає технологічного переоснащення, що значно зменшить добову продуктивність техніки.
На думку Володимира Кравцова,  наразі одним із дієвих механізмів підвищення рівня продуктивності лишається розширення площ під поливом.
У свою чергу головний агроном Агро-Регіон Юрій Лисак додав, що у ході Дня поля учасники ознайомилися з різними рішеннями та підходами підприємства «Полтава-Сад» щодо диверсифікації бізнесу, враховуючи складні посушливі умови господарювання.
Це змушує компанію шукати шляхи ефективного розв'язання проблеми, ефективні рішення зменшення негативного погодного ефекту. Це і бінарні посіви, і використання різних гібридів, і експерименти з густотою висіву, і збільшення площ під поливом, і вирощування нішевих культур, наприклад коріандру, бебі картоплі та бебі моркви.
У «Полтава-Сад» демонструють, що навіть за несприятливих погодних умов, можна взяти максимум з гектару і в них є чому повчитися, запевнив Юрій Лисак.

 

Agro Region

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ