Бізнес сентиментами не керується, - Микола Сольський

За матеріалами інтернет-видань 13.12.2023 289
Бізнес сентиментами не керується, - Микола Сольський

Так сказав Микола Сольський, Міністр аграрної політики та продовольства України, виступаючи конференції УКАБ «Ведення агробізнесу в Україні».
Він, зокрема, уточнив, що з нового року новий етап земельної реформи запрацює, тобто  з 1 січня 2024 року землю в Україні  можуть купувати юридичні особи.

"Війна - це причина рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші», - наполягає Міністр агрополітики.

Хоча більшість малих і середніх агропідприємств висловилася проти запуску чергового етапу ринку землі. Понад 25 тисяч аграріїв віддали свій голос, підписавши електронну петицію проти продажу землі юридичним особам. Втім, невигідна позиція простих хліборобів замовчується у державних коридорах, ніби її  не існує.
Лише провідні аграрні асоціації  та громадські об'єднання висловлюють стурбованість заявленими намірами влади і активно обговорюють недопустимість збільшення лімітів під час війни.
Так, 14 грудня о 13:00 представники аграрних асоціацій збираються на круглий стіл: «Середні та малі аграрії пропонують зберегти ліміти продажу землі під час війни».
Серед спікерів:  
Андрій Дикун - голова Всеукраїнська Аграрна Рада;
Геннадій Новіков - голова Аграрний союз України;  
Віктор Гончаренко - голова Асоціація фермерів та приватних землевласників України - АФЗУ;  
Іван Слободяник - голова Всеукраїнський Конгрес Фермерів;  
Анатолій Гайворонський - заступник голови Всеукраїнського Конгресу фермерів;
Іван Фурсенко - заступник голови Конгресу самоврядування України.
У ході засідання будуть запропоновані оптимальні шляхи продовження земельної реформи, які відповідають стану агросектору під час війни.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ