Бізнес в прифронтовій Чернігівщині потерпає від мобілізації та міграції

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2024 385
Бізнес в прифронтовій Чернігівщині потерпає від мобілізації та міграції

У Ніжинському районі Чернігівщини зареєстровано 352 фермерських господарства, лише у Бахмацькій громаді - 61 ФГ. У період війни фермери забезпечують продовольчу безпеку та підставляють плече обороні області. Повідомляє Чернігівська ОДА.

 
Зазначається, що при зустрічі з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом  власники найбільших агрогосподарств обговорили особливості роботи під час війни. А це - мобілізація  механізаторів та міграція населення, яка досить суттєво впливає на виробничий процес в агросекторі.  
За даними Чернігівського обласного центру зайнятості, через мобілізацію чоловіків жінки освоюють їхні професії. На початок червня у базі даних служби зайнятості налічувалось 799 вакансій, на кожну з яких було 6 претендентів.
Жінки успішно працюють фермерками, комбайнерками, електромонтерками.  Війна доводить, що у воєнних реаліях  жінка може бути й кранівником, лісорубом, пічником, монтером колії, токарем, трактористом і навіть слюсарем-ремонтником з експлуатації газопроводів.
Навіть переважна більшість жінок цього року стала переможцями за програмою «Власна справа» та програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ