Блінкен у Києві оголосив про S717 млн допомоги США, для перемоги України

За матеріалами інтернет-видань 12.09.2024 263
Блінкен у Києві оголосив про  S717 млн допомоги США,  для перемоги України

Ентоні Блінкен

   Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у Києві про бажання США, аби Україна перемогла у війні проти рф, та оголосив про допомогу на $717 млн. Про це він повідомив на пресконференції з главами МЗС України й Великої Британії - Андрієм Сибігою та Девідом Леммі.

   "Я приїхав в Україну сьогодні, щоб вислухати наших партнерів, почути, як ми можемо допомогти Україні боронитися, боронити народ, територію, восени, взимку, в опалювальний період, а також як Україні забезпечити успіх як сильної незалежної країни в майбутньому. Ми повідомимо те, про що дізналися, президентові Байдену", - розповів Блінкен.

   Також він оголосив про американську допомогу Києву: $325 млн - для відновлення української енергетики та електромереж, $290 млн - підуть на гуманітарну підтримку, зокрема на питну воду, їжу та ліки українцям.

   За словами Блінкена, ще $102 млн фінансування США спрямують на гуманітарне розмінування, "щоб допомогти знешкодити наземні міни та боєприпаси, які Росія залишила по всій Україні".

   Також держсекретар наголосив на відданості перемоги Україні, аби зокрема "дорога, обрана українським народом, призвела до інтеграції в євроатлантичну громаду, що включає ЄС і НАТО".

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ