Близько 22% усієї української сільгоспземлі зараз окуповані росіянами, - NASA Harvest

За матеріалами інтернет-видань 07.08.2023 363
Близько 22% усієї української сільгоспземлі зараз окуповані росіянами, - NASA Harvest

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини,  закликав світову спільноту сприяти відновленню експорту зерна на світовий ринок. На його думку, найдієвішим інструментом у збереженні глобальної продовольчої безпеки буде перемога над окупантом і звільнення всіх територій України.
Посадовець коментує, що, починаючи з 17 липня, коли  Російська Федерація оголосила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, країна - агресорка провокує голод у світі, знищуючи українське зерно. Після цієї дати посилились обстріли окупаційними військами портів та зерносховищ.

"За повідомленням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, на засіданні Ради Україна – НАТО, а також МЗС: приблизно знищено 180 тис т зернових культур, пошкоджено або знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден.
Також український врожай знищується вогнем прямо на полях під час артобстрілів російських загарбників. Російські війська обстрілюють поля у Запорізькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській областях. Після пожеж залишається лише випалена земля", - наголосив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

За його словами, NASA Harvest наводить дані -  зараз близько 22% усієї української сільгоспземлі окуповані росіянами. Вони знищують сільськогосподарську техніку, склади та крадуть український урожай, загрожуючи глобальній продовольчій безпеці.

Тільки на Херсонщині уже вигоріло сотні гектарів пшениці, ячменю та інших зернових культур. А знищення хліба – один із найтяжчих злочинів у воєнний час, - підкреслив Дмитро Лубінець.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ