«Блокада українського зерна росією - воєнний злочин», - Боррель

За матеріалами інтернет-видань 20.06.2022 320
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/Josep_Borrell_%2849468484246%29.jpg
Блокада росією експорту мільйонів тонн українського зерна є воєнним злочином, вважає верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

Про це він сказав у понеділок перед засіданням міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, повідомляє "Європейська правда".

"Неймовірно, неможливо уявити, що мільйони тонн пшениці залишаються заблокованими в Україні, а в решті світу люди страждають від голоду. Це справжній воєнний злочин. Я не уявляю, щоб це тривало значно довше. В іншому разі це буде чимось, за що росія повинна понести відповідальність", – сказав Боррель.

Він висловив сподівання, що "ніхто не буде в змозі" опиратись тиску міжнародної спільноти і ООН врешті-решт досягне угоди про вивезення українського зерна. "Наслідки війни стають дедалі небезпечнішими не лише для України, а й для всього світу", – констатувати Боррель.

Тим часом президент Франції Еммануель Макрон готовий до переговорів з російським лідером владіміром путіним щодо вивезення зерна з Одеси, але вважає таку угоду малоймовірною.

Розблокувати українські порти в Чорному морі можна кількома шляхами, але всі вони передбачають залучення військових, вважає голова правління Центру оборонних стратегій та ексміністр оборони України Андрій Загороднюк.

Вочевидь, чим швидше вдатися до такого кроку, тим швидше ця проблема бкде вирішена.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ