Блокування накладних вбиває так само, як і московські «калібри»

Григорій Давиденко 30.12.2022 466
На крила ЗСУ: аеророзвідник з Рівненщини просить допомогти фронту - Горинь  інфо
     Абсолютно безпідставне блокування податкових накладних, що так допікало фермерам і підприємцям за часів п'ятого "гаранта", так само, а то й ще краще добиває аграрний і промисловий бізнес і за часів шостого. Навіть під час повномасштабної війни з рф це, на жаль, відбувається цілеспрямовано і планомірно. Вивчити і застосувати давнє, успішне українське гасло "Свій до свого, по своє" досі в молодих байбасів, що гучно-іронічно іменують себе "слугами народу", не вказуючи проте - якого, досі кебета не варить. Мов зцапілі, кладуть вони на "обидві лопатки", сукупно із рашистськими ракетами та відсутністю електроенергії, острівці українського бізнесу. Котрий ще перед Другою світовою допоміг упевнено стати на ноги Галичині. 
     Нижче надрукована гірка сповідь підприємця Андрія Носача про або пришелепкуватих, без клепки в голові українських податківців, або ж відвертих слуг путіна. Які не тямлять, що саме робота та податки українського бізнесу і утримують зараз Збройні Сили Україні в запеклій війні з осатанілими "мишебратами". Цей крик душі воїна-підприємця оприлюднив військовий експерт Юрій Бутусов на своїй сторінці ФБ, який особисто знайомий з автором допису. Далі пряма мова аеророзвідника Андрія Носача.      
        "В мирному житті я власник і директор компанії "КАМ - Трейд" Носач Андрій, мені 50 років, виготовляю металеві двері. Але з 26 лютого я - офіцер розвідки у складі ЗСУ, займаюся коригуванням артилерії, бомбардуваннями, засідками, підривами фугасів, евакуацією мирних жителів з окупованної території, навчаю особовий склад бригад, до яких прикомандирований. Працював по окупантах у Київщині, Донеччині, Дніпропетровщині, Слобожанщини, наразі - Запоріжжя. На суму понад 2 млн. гривень я придбав для свого підрозділу: машини, дрони, форму, тепловізори, прилади нічного бачення. Під Гуляйполем отримав каліцтво, після операцій переміщуюся на передових позиціях з паличкою, тепер мене прозвали Дід Михалич.
       До вторгнення рашистів на фабриці працювало біля 60 осіб, я вирішив зберегти виробництво, бо моїм людям потрібні кошти для існування та зайнятість. Вони почали без моєї участі виробництво дверей для розореної Бучі та Ірпеня, шось помалу торгували, більше раздавали за так, продали не більше 45 дверей, роздали більше 200, продовжили виконувати довоєнні закази великих будівельних компаній. В серпні підписали ще один невеликий проєкт і отримали авансування, кількість робітників коливалась від 15 до 20, деякі працювали вдома.
      Але раптово прийшла біда, гірша за "шахіди" і "калібри" - це ДПС України. В середині жовтня 90 тисяч податківців та контролююючих почали раптовий наступ на 85 тисяч ледве дихаючих українських підприємців. Це була операція усім відома як "Податкова накладна". Основний удар завдали по виробниках, не чіпали тільки компанії-імпортери. Податкова перестала визнавати коди, отримані моєю компанією в 2010 році, свої вчинки вони аргументували боротьбою з тіньовим бізнесом. Ну, якщо тіньовий бізнес - це безкоштовно передавати до ЗСУ буржуйки, роздавати двері постраждалим, то наша невеличка компанія таки дійсно - тіньовики!
     З урахуванням того, що мої податкові накладні не реєстрували тиждень від тижня, за жовтень із листопад грошей на податки вистачило, але зарплату платити було вже нічим. Раптом допоміг клієнт з Молдови - він сам запропонував допомогу, зробив передоплату за двері, цих коштів в акурат вистачить розрахуватися по зарплаті жовтень - листопад.
Але усі намагання налагодити роботу Податкова служба блокує, і тому перемовини з моїми клієнтами зайшли в тупик: "Ви не реєструєте накладні - ми не сплачуємо".
       Я подзвонив з передової, із Запорізської області, на гарячу лінію податкової - на мій дзвінок мила пані запропонувала мені звернутися... до суду. Мої пояснення з приводу того, що знаходжуся на передовій, а мій бухгалтер з п’ятьма дітками в Німеччині, не вразили.
      Зараз через дії податкової служби мою компанію з дебеторкою 12,6 мійльони гривень і кредиторкою 1,6 мільйони практично загнано в фінансовий кут. І ми всі маємо знати, хто це влаштував: голова ДПС і міністр фінансів України!
      До речі, я мав бесіду зі слугою народу Гетьманцевим Данилом, спілкувався по телефону, приємна людина, обіцяла допомогти , але нічогісінько по факту не зроблено, пусті слова.
Очевидно, наша влада не хоче щоб в Україні працювало виробництво, щоб люди мали роботу та зайнятість, залишалися працювати з родинами.
    Я бачу, як не тільки на моєму прикладі держава під час війни добиває бізнес, який створює додану вартість, робочі місця. Найсприятливіші умови зараз не для виробників - а для імпортерів, тепер не треба українські двері, треба все перти з Китаю чи Туреччини, треба там створювати робочі місця, треба, щоб більше було емігрантів, які там працюватимуть та платитимуть податки.
      В мене немає іншого вихіду на сьогодні, як закрити фабрику, лишити робітників без зарплатні. Що робити цим людям, хто буде годувати їхні родини?! Дивлюся на все це, втікти з фронту - 10 років тюрми, але ж і як кинути компанію - справу свого життя?! Не так страшні расійські воші, кажуть, як українські гниди! Блокування накладних вбиває майбутнє так само, як рашистські "калібри". Ви можете мене та моїх працівників позбавити усього, ви вже майже це зробили. Але колись хтось із нас таки повернеться з війни, і ми спитаємо, готуйтесь відповідати".

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ