«Будь-яка програма і заходи від U-LEAD – це завжди знаково»: в Дніпропетровській області підбиті підсумки роботи Програми

За матеріалами інтернет-видань 09.12.2023 234
«Будь-яка програма і заходи від U-LEAD – це завжди знаково»: в Дніпропетровській області підбиті підсумки роботи Програми

У регіональному офісі "U-LEAD з Європою" в Дніпропетровській області відбулася підсумкова зустріч голів громад з командою офісу. У її ході учасники обмінялися досвідом співпраці цього складного року і  спланували свою діяльність на наступний.
Олена Тертишна, керівниця регіонального офісу, презентувала підсумки діяльності Програми в області за останні два роки. А також розповіла про можливості для громад, які заплановані на прийдешній 2024 рік.
За словами Олени Тертишної, представники  громад Дніпропетровщини пріоритетними напрямками роботи у майбутньому році визначили роботу з молоддю, заходи для згуртованості громад у відновленні, розвиток кадрів ОМС, просторовий розвиток, медицину та інші  напрями, в розвитку яких ОМС потребує підтримки Програми.
Згодом Вікторія Троценко, радниця з питань місцевого самоврядування та децентралізації ,  поділилася результатами навчальних програм, які об'єднані тематикою "Кроки для спеціалістів".

"Провчившись на КРОКАХ щодо організації роботи ВПО, ми значно підсилили власні знання, а також створили дієву комунікацю між усіма сторонами процесу інтеграції ВПО в громади. Створено спільні робочі групи, раду ВПО, телеграм – канал для комунікацій. Упорядковано чергу на отримання соцжитла. Створено робочі місця для залучення ВПО", - розповів Геннадій Сумський,  голова Царичанської громади.  
 

На думку голови Гречаноподівської громади Галини Усик, навчання кадрів є одним з найголовніших пріоритетів.

"Ми отримуємо купу нових знань, які дають великий поштовх для вдосконалення. Наші колеги пишаються участю у заходах від U-LEAD. Команда працює більш злагоджено та професійно, - підкреслила пані Галина.

Як повідомив  В'ячеслав Невінчаний, радник з питань фінансів,  команди громад регіону брали активну участь у роботі мереж з розробки комунцікаційних стратегій, планування та програмування, муніципального енергетичного плану, програми організації безпекового простору громади.

 

Під час зустрічі з сільськими, селищними, міськими головами, зокрема, говорили і про позитивну співпрацю громад з програмою «U-LEAD з Європою». Учасники заходу відзначили, що завжди відчували значну підтримку від Програми. А нині, у період повномасштабної війни, Програма взагалі стала  рятувальним кругом. Вчасні розтлумачення законодавчих змін, інформаційна, координаційна, матеріальна допомога – це те, що підтримало і підтримує працівників ОМС та громади.
 

"Будь-яка програма і заходи від U-LEAD – це завжди знаково. Завдяки цьому формується командна думка. Це мотивує та організовує. Приймаючи участь в цих заходах, ми інколи  навіть не очікуємо  аж на такі ефекти! Сьогодні в громаді стовідсотково налагоджено роботу в напрямку залучення громади до волонтерськх ініціатив, створено Логістичний центр. Підтягнулися мешканці, знайдено спільну мову між владою та громадою. Усі працюють згуртовано на досягнення спільного результату, - наголосила Світлана Спажева, очільниця Покровської громади.

 

ULEAD з Європою в Дніпропетровській області

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ