Будьте здорові!

За матеріалами інтернет-видань 21.12.2022 479
Будьте здорові!

ДЕ БОЛИТЬ, ТАМ І ТОРКАЄШ  - радить відомий український письменник із Закарпаття  Мирослав Дочинець у своїй книзі "Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона":

Кашель. 1 ложка меду, 1 ложка сухої гірчиці, 1 ложка яблучного оцту, 1 ложка олії і муки стільки, щоб можна було зліпити коржик. Покласти на груди під полотнину і обгорнути вовняною ковдрою на цілу ніч.

  • Чистка печінки, нирок, жовчі, шкіри. Розмолоти пучок свіжої петрушки, 2 зубчики часнику, додати 2 ложки цитринового соку, долити води, щоб вийшла склянка рідини. Випивати перед сніданком і вечерею 3 дні. Відтак 3 дні робити сік без часнику. Наступні 3 дні знову з часником. Усього 9 днів. Тоді два тижні перерви і ще одне коло на 9 днів.

Чистка легень, крові, кишківника. Жменю молодих пагонів сосни залити 2 літрами води, додати 2 столові ложки перетертого лушпиння цибулі та 1 чайну ложку порізаного кореня солодцю. Кип’ятити пів години на слабкому вогні. Тоді додати 2 столові ложки розім’ятих ягід шипшини і кип’ятити ще хвилину. Прикрити сукном, хай настоюється 12 годин. Процідити, закип’ятити і дати охолонути. Пити скільки і як забагнеться. Такий трунок не лише добре очищає, але й зміцнює.

  • Ангіна. Дрібно натерти буряк. На одну склянку маси додати 1 столову ложку оцту. Витримати 5 годин у темному місці. Відтиснути через полотнину. Полоскати соком горло кожні 3 години.

Болі в суглобах. 1 столова ложка меду, 1 столова ложка сухої гірчиці, 1 столова ложка дрібної солі, 1 столова ложка води. Перемішати. Змазувати хворе місце, згори накрити вовняною хусткою.

  • Дратівливість, зневіреність. Мастити на ніч п’яти йодом. Одягати тонкі шкарпетки. До ранку сліди йоду мають пропасти. Мастити доти, доки п’яти не «наситяться» і йод не зникатиме.

Болі в коліні. Обірвати пагони пророслої картоплі, наповнити ними слоїк і залити горілкою. Настоювати два тижні в темному місці. Втирати у хворі суглоби, обгорнути вовняною платиною. Помагає і хрін. Лист занурити в окріп і прикласти на три години до хворого коліна.

  • Для загального зміцнення. Двадцять ягід горобини залити двома склянками окропу, годину настояти і пити протягом дня. Чергувати з іншим напоєм: розім’яти 3 ложки обліпихи, залити окропом, настояти 10 хвилин і додати ложку меду.

Стійке здоров’я: їсти на третину менше, лягати спати на годину раніше, тримати дім у чистоті (регулярне вологе прибирання і провітрювання), у плині буднів на кожному кроці знаходити радість.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ