Буковинськими яблуками смакують мешканці багатьох європейських країн, Саудівської Аравії, ОАЕ, Туреччини

За матеріалами інтернет-видань 08.09.2023 190
Буковинськими яблуками смакують мешканці багатьох європейських країн, Саудівської Аравії, ОАЕ, Туреччини

ТОВ «Молодіжна аграрна спілка» працює  у селах Олексіївка та Новоолексіївка Дністровського району Чернівеччини. Воно вирощує яблуневі сади на площі 48 га за інтенсивною технологією садівництва. З  них молоді сади -  29,7 га. Цього року їх площа збільшилася на 18,36 га за рахунок гранту в рамках програми "єРобота".   
В садах ростуть яблука трьох сортів: "Гала", "Голден", "Джонапринц". Вони вважаються одними з найсмачніших.
Зазначається, що підприємство скористалось державною програмою підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». Воно отримало фінансову допомогу на безповоротній основі (часткову компенсацію (до 30% вартості без ПДВ)) вартості будівництва охолоджених сховищ з регульованим киснем та CO2. Будівництво, так званих, газових камер, де зберігатиметься продукція,  продовжується. Вони розраховані на 2,424 тис. тонн плодів.  Також у комплексі встановили сортувальну лінію.  
Товариство має свою торгову марку «OH MY GARDEN» і співпрацює як з вітчизняними, так і закордонними контрагентами, відправляючи свою продукцію за межі України. Зокрема, буковинські яблука експортують до багатьох європейських країн, Саудівської Аравії, ОАЕ, Туреччини та інші віддалені куточки світу.

Управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ