Бюджетом Підгородненської ТГ Дніпропетровщини не передбачена фінансова підтримка фермерів

Марина Бабич 15.08.2023 356
Бюджетом Підгородненської ТГ Дніпропетровщини не передбачена фінансова підтримка фермерів

Як ми вже повідомляли, вночі  27 липня 2023 року в Підгородненській громаді Дніпропетровщини  негода пошкодила житлові будинки, паркани, автомобілі, лінії елекропередач, газопровід у Спаському та фермерські поля. Наслідки буревію прокоментував міський голова Андрій Горб. За його інформацією, внаслідок стихії постраждало 44 житлові будинки, понад 100 залишилися без електропостачання і чекали його відновлення.  Масово повалені вітром дерева за допомогою спецтехніки прибиралися з доріг.
Якщо все вище зазначене можна відремонтувати, залагодити, в крайньому разі, купити ( на допомогу прийшла громада), то вибиті шаленим градом поля реанімувати не вдасться. Весь урожай знищений під корінь.
Фермери, одноосібники і власники паїв звернулися до Підгородненської міської ради з заявками на обстеження і складання актів про знищення посівів.
У громаді спеціальна комісія обстежила понівечені стихією поля і задокументувала нанесені збитки. Таким чином, Підгородненська міська рада зібрала по Спаському старостинському округу 66 звернень і  склала відповідно 66 актів. Про це "Фермеру Придніпров'я" повідомив очільник громади Андрій Горб. За його словами, найбільше серед  посіяних культур втрачено угідь соняшника. Земля на них буде рекультивована.
Як зазначив міський голова, у бюджеті Підгородненської міськради не закладено кошти на фінансову підтримку постраждалих фермерів через природний колапс. Тоді виникає питання, навіщо було збирати звернення цих сільгоспвиробників, обстежувати їх поля, засвідчувати значні фермерські втрати вже майже дозрілих сільгоспкультур, якщо місцеве самоврядування не в змозі відшкодувати нанесені збитки?
Здається, що такі форс-мажорні обставини, якими цього року шокувала природа Підгородненську громаду, мають бути прораховані спеціалістами міськради для уникнення в подальшому негативних наслідків і  ризиків для власників господарств залишатися сам на сам з лихом.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ