Час братися за рибу із внутрішніх водойм України

За матеріалами інтернет-видань 18.10.2023 370

carp-440630

   Аквакультура, як сектор виробництва продуктів харчування, розвивається дуже швидко у світі й відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки. Про це наголосив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня під час форуму із розвитку аквакультури в Україні, пише agronews.ua.

   «Україна має величезний потенціал для розвитку аквакультури. У нас понад 1 млн га водного плеса — це стави і озера, штучні водойми, каскад Дніпровських водосховищ, лимани, інші водойми. Практично у кожній громаді є десятки водойм, і цей потенціал потрібно використовувати. Розвиток аквакультури — це симбіоз держави, бізнесу, науки і безпосередньо спеціалістів, адже ми маємо бути у тренді використання нових технологій та розвивати свої».

   Віталій Головня також підкреслив, що в Україні аквакультура займає лише 27% виробництва рибної продукції, тоді як у світі — понад 51%.

  «Нам потрібно прагнути до світового показника. Тим більше, що у нас все для цього є — і водне плесо, і переробка рибної продукції, і її експорт, і асортимент», — зазначив заступник міністра.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ