Через відчинені вікна в багатоповерхівках постраждало 6 дітей Дніпропетровщини

Марина Бабич 18.04.2023 340
Через відчинені вікна в багатоповерхівках постраждало 6 дітей Дніпропетровщини

Якось зайшла в гості до знайомих передати пакунок, і побачила, як на підвіконні їх третє маля грається листочками з квітів, що щедро прикрашали  оселю. Відчинене вікно зовсім не насторожувало батька. Зняла дитину з підвіконня, і кажу, що слаба антимоскітна сітка гарно летить з 7 поверху житлового будинку. Чоловік абсолютно не відреагував на мої слова, бо ніколи не  переживав  подібних ситуацій. А дитина, каже, сама знає, що туди лізти не можна, бо вишколив її. Дитя навряд  чи усвідомлює всю небезпеку відчиненого вікна під час ігор, та й деякі батьки цю небезпеку повністю не оцінюють, хоча і не граються "в маму і тата".
За словами начальниці відділу департаменту цивільного захисту Дніпропетровської ОВА Олени Шевцової, трагедія може статися за лічені секунди. Малюки допитливі. Можуть вилізти на підвіконня, спертися на протимоскітну сітку і випасти. Через юний вік вони не здатні оцінити рівень небезпеки.
У Дніпропетровській області з початку року постраждало через відчинені вікна в багатоповерхівках шестеро дітей. З них, за даними ДніпроОВА, загинуло трирічне маля.
Відділ ювенальної превенції ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області інформує, що чотири нещасні випадки сталися у Дніпрі. Ще по одному – у Кривому Розі і Новомосковську. Наймолодшому з постраждалих малюків ще немає й року, найстаршій дитині виповнилося майже 15.
Напередодні Великодня громадськість сколихнула подібна трагедія. У Дніпрі хлопчик випав з п’ятого поверху. Бригада екстреної допомоги, яка прибула на виклик, констатувала його смерть. На думку директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Радія Шевченка, батьки повинні пам’ятати, що лікарі не всесильні. І дбати про свою малечу. Встановлювати фіксатори, замки, блокувати вікна, аби дитина не змогла дістатися вікна і травмуватися.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ