Чергова ковід-хвиля не стане для Дніпропетровщини апокаліпсисом, - Микола Лукашук

За матеріалами інтернет-видань 04.10.2022 347
Чергова ковід-хвиля не стане для Дніпропетровщини апокаліпсисом, -  Микола Лукашук

У Дніпропетровській області з 26 вересня до 2 жовтня 2022 року зареєстровано 3778 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.  602 людини з ковідом шпиталізовано.  Ще 12  підозрюються  хворими. Повідомив Микола Лукашук – голова ДОР , голова Дніпропетровської обласної ради.
Він, зокрема, зазначив, що статистика свідчить про зростання захворюваності на 40%, за попередній тиждень кількість недужих становила 2141 осіб.
За словами Миколи Лукашука, чергова ковід-хвиля не стане для Дніпропетровщини апокаліпсисом. Область готова витримати цей удар. Вакцинуватися чи ні – особиста справа кожного. Але пам’ятайте, що щеплення – це надійний спосіб зменшити ризики шпиталізації і навантаження на лікарів, які в умовах війни працюють понаднормово.
Як повідомив посадовець, нині в області до кисню під‘єднано 100% ліжок у закладах, де допомагають ковід-хворим. Централізованим киснем забезпечено 2 539 ліжок – це 81,6%. Також працює 21 центр масової вакцинації, майже 200 пунктів щеплення, 60 мобільних бригад. В наявності – більше 300 тисяч доз вакцини, доступні для безкоштовного щеплення.
Цьогоріч депутатський корпус обласної ради в бюджеті заклав субвенції на забезпечення у громадах централізованої подачі кисню (понад 180 млн. грн), закупівлю послуг з проєктування та встановлення кисневих станцій (майже півтора мільйони гривень для територіальних громад) та реконструкцію мереж киснепостачання обласних комунальних підприємств (понад 100 млн. грн), - повідомив Микола Лукашук.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ