Чернівчани отримуватимуть ліки як гумдопомогу

За матеріалами інтернет-видань 05.06.2022 303

Мешканці Чернівецької області, які потребують препаратів, зокрема, для лікування хронічних захворювань чи для амбулаторного лікування, можуть отримувати їх у лікарнях регіону. Про це пише "Урядовий портал", передає "Фермер Придніпров'я".

За словами  першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра Комаріди, через війну багато українців змінили місце проживання, переїхали до відносно безпечніших регіонів, зокрема, Чернівецької області.

Відтак лікарні області почали отримувати лікарські засоби як гуманітарну допомогу, щоб забезпечити значний попит на препарати для лікування хронічних хвороб, наприклад, серцево-судинних.

Олександр Комаріда підкреслив, що  у випадках, коли пацієнтів змушують купувати ліки, хоча вони є в наявності у лікарні, слід звертатися на гарячу лінію Національної служби здоров’я України за номером 16-77.

Інформацію про наявність ліків, зокрема, що надходять як гуманітарна допомога, можна дізнатися зі стендів, розміщених у закладах охорони здоров’я. Також такі дані можна отримати за допомогою сервісу єЛіки.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ