Чи зафункціонують в Україні об'єднання водокористувачів?

За матеріалами інтернет-видань 22.01.2022 294
В Україні на  обліку  2 млн. 178 тис. га зрошуваних земель. Фактично у 2020 році зрошували лише 551,4 тис. га. Як свідчить поточний стан справ в українській меліорації, аграрії і землевласники не можуть впливати на рішення про експлуатацію інфраструктури,  ремонту чи заміни зрошувального обладнання. Повідомляє Мінагрополітики.

На думку міністра агрополітики Романа Лещенка, урожайність сільськогосподарських культур, вирощених з гідротехнічною меліорацією, перевищує урожайність культур на землях без поливу в 2 – 2,5 рази. Тому  Мінагрополітики закликає ВРУ підтримати законопроєкт № 5202-д. Згідно з ним буде створено умови для функціонування в Україні об’єднань водокористувачів з передачею їм об’єктів меліоративних систем нижчого рівня.

Як зазначив Роман Лешенко, передача інфраструктури під ОВК підвищить ефективність сільського господарства та зменшить витрати держави на адміністрування системи меліорації.

До того ж, аграрій буде інвестувати в нове енергоефективне обладнання, оскільки у перспективі це швидко окупиться і зменшить плату за електроенергію. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ