Чоловіка судили за те, що інформував про прихід працівників ТЦК

За матеріалами інтернет-видань 11.03.2024 361
Чоловіка судили за те, що інформував про прихід працівників ТЦК

Як повідомило hromadske.ua, у Київській області охоронець житлового комплексу інформував мешканців про прихід працівників військкоматів, які адресно видавали повістки. Він сповіщав кілька разів про це в закритій групі мешканців ЖК у Telegram.
Києво-Святошинський райсуд області визнав його винним. На суді чоловік повністю визнав свою провину та розкаявся. Крім того, він запевнив, що надалі подібного не вчинятиме. Зрештою, суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років. Однак, врахувавши, що обвинувачений визнав провину, його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки, протягом яких за ним здійснюватимуть контроль.
В ухвалі суду вказується, що охоронець діяв за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України, тобто перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

За інформацією Opendatabot, минулого року українці отримали 1 274 вироки за ухилення від військової служби.  60 кримінальних проваджень завершилися реальним ув’язненням.
Загалом від початку війни у 2014 році зафіксовано 3746 таких вироків.
У січні 2024 року ухилянтам було винесено вже 120 вироків.

 

Фото - ілюстративне

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ