Чому ми не живемо так, як в США? - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 18.04.2023 393
На зображенні може бути: 4 людини
   У нас певна частина суспільства - ті, що "а какая разніца" - часом люблять задавати питання на зразок: "А чому ми живемо не так, як у ...?" От у мене якась особлива "любофф" до цих інфантильних людей, що неспроможні відстежити причинно-наслідковий зв'язок між своїм вибором і всіма подальшими бідами й нещастями. Приклади маємо щодня й у будь-якій сфері.
    Щойно у США сталася скандальна історія - витік документів, які містять секретну інформацію. Таке трапляється в різних країнах. І в США не вперше - один Сноуден скільки біди накоїв. Просто, в демократичних країнах виправляють помилки, а винуватців арештовують. І не приховують від суспільства неприємних фактів. У диктаторських за будь-які згадки про подібне вліплять до 15 років тюрми. Американці оперативно виявили ідіота, який через власний нарцисизм виловлював секретні дані й хизувався ними перед якимись шпанюками. Він, як і попередній офіцер, що передавав зрадникам закриту інформацію, сидітиме десятиліттями.
   А в Україні Володимир Зеленський у 2019-му призначив головою спецслужби СБУ особу, єдиний "позитив" якого містився у словах "друг дитинства". А на іншу (ГУР) у 2020-му поставив інфантильного чоловіка, чия заслуга в тому, що його дружина - подружка секретарки й подружки Зеленського й живуть вони разом в одному домі якогось бариги. Перший наводнив СБУ рашистськими агентами (всіх їх призначив на посади сам же В. Зеленський), а другий прийняв на роботу в розвідку неприхованих рашистських і білоруського агентів. Другий і досі при владі та ордени отримує і роздає. А першого таки посунули. Але не арештували, проваджень не відкрили - живе в своє задоволення, в басейні недавно помітили. Бо ж про нього сам Зеленський колись сказав, що це його друг і "найкращий голова СБУ всіх часів і народів".
   От тому ми ніколи не будемо в такій безпеці, з таким рівнем розвитку та так жити, як у США.
   Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ