Чому росія все ж прийшла з війною в Україну?

За матеріалами інтернет-видань 10.05.2022 739
 

Почати слід зі списку цілей, які росія ставила перед собою починаючи цю війну ще у 2014 році.


- Прагнула прирости українськими ресурсами – земельними, мінеральними, логістичними, виробничими, ... та перед усім – людськими. Бо росія відбулася як держава величезною мірою завдяки Україні – від Семіона Полоцького до Сергія Корольова. Колонізація росією Кавказу, Середньої Азії і Далекого Сходу стала можливою лише завдяки Україні – її людям.

- Аннексія України мала б показати світові, що росія залишається великою державою, спроможною диктувати свою волю сусідам і всьому світу.

- Потішити великодержавне самолюбство росіян, продемонструвааши, що росія є наступницею не московії, яка перебувала у васальній залежності від Золотої Орди, а – давньої Київської держави – Руси. Ця спадковість може бути встановлена лише через давній Київ, який і прагнуть росіяни захопити.

- Зміцнити режим путіна в самій росії, консолідувавши населення довкола нього перемогою над Україною.

(Коли в кого є що додати до цього переліку, то пишіть у коментарях)

Що з цього наразі виходить у росії?

- Підтримка режиму зросла кардинально. Росіяни – за путіна і за війну. В цьому розумінні успіх безперечний.

- Великодержавне самолюбство? Теж ніби потішене, проте з розгортанням подій на фронтах – дедалі менше.

- Демонстрація потенціалу наддержави? Світ сміється, бо росія продемонструвала архаїчність а тому – слабкість її збройних сил, неефективність управлінського апарату – його суцільну некомпететність і захланість.

- Приростання ресурсами сумнівне, бо росіяни не спроможні, а тому і не бажають порядкувати вкраденими територіями ні в інтересах поневоленого населення, а ні у власних. Крадіжки музейних експонатів, зерна в українських фермерів чи унітазів – їхнє "всьо".

Що реально втрачено осією внаслідок цієї війни:

- Втрачено рештки міжнародної поваги. Світ консолідувався проти Росії. Перемога України стала цивілізаційним надзавданням.

- Виробничий та експортний потенціали? Вже і на російські енергоносії накладається міжнародне ембарго. Хоча щодня Росія ще отримує близько мільярда доларів за свій газ та переважно за нафту. При цьому війна в Україні їй обходиться у 900 млн. доларів, без врахування вартості боєзарядів – від ракет до куль.

- росією вже втрачено значну частину продуктивного і освіченого населення. Є дані про виїзд внаслідок війни близько 3 млн. людей. (Коли маєте інакшу інформацію, то виправте мене!)

- Оборонний потенціал? Російське озброєння демонструє свою неефективність, а почати виробництво нового неможливо через санкції – немає комплектуючих і технологій. Зупинився навіть найбільший у світі танковий завод у Нижньому Тагілі.

- Ринок праці? Внаслідок виходу з росії тисяч іноземних компаній, санкції та супутні процеси прогнозується ліквідація близько 9 млн. робочих місць.

- Втрачено велику частку асортименту харчів та ліків, комплектуючі, розхідні матеріали, сучасні засоби зв'язку... Словом як товари першої необхідності, так і звичний для комфорту асортимент.

- Інфраструктурну зв'язність рф повільно занепадає через ускладнення авіаперевезень, а незабаром і залізничних.

- Половину золотовалютного резерву та багато інших активів росії і її громадян за кордоном арештовано. Їхня доля під великим питанням.

Росія сама зруйнувала міф про саму себе. Наразі у зовнішньому для неї світі. Внутрішня руйнація російського міфу попереду.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ