Чому США допомагають Україні дозовано? - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 24.12.2022 1071
Можливо, це знімок екрана Twitter із таким змістом: 2 людини та текст «цн цензор.нет @censor_net татаров бере пд повний контроль бюро економичной безпеки, заввши туди своϊх соратникi̇в гагача та чинчина,- леменов censor.net/ua/n3388225»
      От у нас усі так любувалися й вихваляли візит Зеленського до США. А ще невдоволення демонстрували, закономірне, до речі: чому американці так дозовано нам допомагають. У нас експерти вже десятки версій опрацювали, аж до того, що американці не хочуть, аби Україна надто швидко й тріумфально перемогла й стала конкурентом США. Ну, до конкурента нам ще... Після війни ми будемо всього-навсього європейським Афганістаном.
       А от про єдину логічну версію якось згадувати не спішать. Так, США дають гроші й зброю, щоб вимотувати рашу, випалювати її армію й ресурси, але не на швидку перемогу України. Це дійсно так. Але причина в тому, що наша влада сама відкрила двері ворогу, попри перестороги американців, а зараз, під час війни, продовжує красти, вибудовувати клептократичну модель управління з авторитаризмом і порушенням базових для американців прав і свобод. Тобто, будувати таку собі маленьку путінську чи лукашенківську подобу зі столицею в Києві. А за таких не борються беззастережно. Просто згадайте Нікарагуа Самоси. Так-так, як це не буде образливо. І оте сакраментальне: "Він сучий син, але ж це наш сучий син!" Нас хотіли бачити вітриною вільного світу. Ми ж самі відмовилися. Ну, то доводиться задовільнятися долею полігону.
      Вийти з цього стану дуже просто. Зеленському вже не раз пояснювали: звільнити негайно Єрмака й Татарова (ну, хоч спершу Татарова, якщо без Єрмака він і дня прожити не може), далі вичистити свою опу та всю владну вертикаль від мега-корупційного шлаку, замість вручати мародерам ордени вслід за кожним відкриттям проваджень НАБУ. Там усе чітко розписано й доведено... Але укрсучвлада коїть усе діаметрально навпаки. От два крайні епізоди загальнонаціонального дерибану. Один заслуговує окремої уваги, коли всупереч засторог партнерів вирішили порвати під одіозних олігархів Укртранснафту. А другий - це дерибан важливої з погляду партнерів інституції - Бюро економічної безпеки (БЕБ).
     Ярослав Янушевич - Уряд погодив призначення нового очільника Херсонської  ОДА - новини України
     Якраз незадовго до візиту до США Зеленський дозволив своєму головному реваншисту Татарову взяти і цей орган під контроль. А БЕБ мало стати основою демократичного й відкритого для бізнесу інституту боротьби проти фінансових злочинів. Замінити бандитську структуру - податкову поліцію. Її одіозного екс-голову, азаровського прихвостня Ярослава Янушевича (на фото), до речі, Зеленський витягнув з нафталіну й призначив головою дуже відповідальної Херсонської ОВА.
      Отже, коли Зеленський збирав аплодисменти в конгресменів, Татаров узяв під повний контроль БЕБ, завівши туди своїх соратників Гагача та Чинчина. Голова Бюро Мельник усе більше перетворюється на маріонетку, а саме БЕБ стало переплетінням смотрящіх, мафії, корупції, а для кришування усього цього зла Татаров увів туди з абсолютним ігноруванням усіх процедур своїх соратників. Гагача відразу зробили заступником голови БЕБ. Він працював у прокуратурі на Запоріжжі, але був звільнений з органів, бо навіть не зміг пройти атестацію. Зате за дзвінком Татарова Мельник поспішив призначити зашквареного кадра лише за "гарну біографію" (так і сказав членам парламентської ТСК!)
      Тож ще одна інституція, яку створили за підтримки вільного світу, пішла коту (Татарову) під хвіст. Ненсі Пелосі, коли розчулена цілувала Зеленського, могла про це й не знати, а от усі члени переговорної групи від США (про них детально в одному з учорашніх дописів) усе це дуже точно знають. І коли Зеленський знову патетично вигукне: "Байден! Чому ми досі не в НАТО, не отримали всієї зброї, не перемогли, не відбудовані й не ощасливлені?" Згадайте про отакі владні дерибани на очах у всього світу. І республіканці, позиція яких і мені дуже не подобається, не всі, як заядлі трампісти, хочуть узагалі припинити підтримку України. Там більшість лише проти зміцнення абсолютно очманілого від доступних грошей і влади режиму мародерів та реваншистів...
   Тарас Чорновіл,політолог-міжнародник,  ексдепутат чотирьох  скликань ВР, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ