Corteva Agriscience випустила серію відео про агробіологію з відомими українськими вченими

За матеріалами інтернет-видань 04.10.2021 152

Програма реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України, Малої академії наук та Київського Національного університету біоресурсів і природокористування України. Мета «Scientibattle» – сприяти популяризації агробіологічних наук серед школярів і школярок та розвитку їхнього потенціалу в сільському господарстві.

В рамках наукової освітньо-грантової програми міжнародної науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience для школярів і школярок під назвою «Scientibattle» на YouTube-каналі вийшла серія наукових відео c провідними українськими вченими про складні аспекти біології, які впливають на сільське господарство  ̶  біотехнології, проблеми ґрунтів, зміни клімату, життя комах-запилювачів тощо повідомляє сайт МайндУа.

В серію входить шість відео:

  • Загрозливі рослини, які шкодять здоров'ю людей і землі  ̶ Олексій Коваленко, кандидат біологічних наук, науковий співробітник Національного науково-природничого музею НАН України, автор книги «Фрукти проти овочів».
  • Історія формування ґрунтів та їх значення в екосистемі – Олена Паренюк, кандидатка біологічних наук, яка досліджує бактерії в ґрунтах зон відчуження Чорнобиля і Фукусіми, а також вивчає бактерії, що живуть в радіоактивної лаві всередині Чорнобильського саркофагу.
  • Комахи, які можуть вирішити долю людства – Григорій Попов, ентомолог, один з авторів Червоної книги України, який 15 років пропрацював в Донецькому ботанічному саду НАН України.
  • Мікроорганізми, віруси та взаємодія бактерій і рослин – Ірина Бровко, мікробіологиня, директор з науки і виробництва компанії «Біонорма».
  • Клімат та його вплив на сільське господарство – Світлана Краковська, кліматологиня та  метеорологиня, завідувачка лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України, національна експертка проєкту Clima East і перша жінка-українка учасниця Другої української антарктичної експедиції.
  • Модифікація генетичних кодів і генетично модифіковані організми – Оксана Півень, генетикиня, докторка біологічних наук, старша наукова співробітниця Інституту молекулярної біології й генетики НАН України, яка є визнаною в Україні експерткою з методу редагування геному CRISPR/Сas9.

«Зацікавити школярів і школярок природничими науками, розповідаючи їм в доступній формі про глобальні процеси в біології, житті на землі і існуванні всього живого  ̶  кращий спосіб привернути їх увагу до сільського господарства. Адже від розвитку цієї інноваційної, наукомісткої і сучасної галузі залежить продовольча безпека всього світу.

Для Corteva Agriscience залучення молоді до сільського господарства – одна з основ майбутнього галузі, якій присвячена частина Цілей сталого розвитку 2030», – коментує Наталія Гузенко, координаторка проєкту «Scientibattle», консультант з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience в Україні.

Крім серії відео, програма «Scientibattle» містить шкільні наукові змагання для учнів і учениць 10-11 класів загальноосвітніх середніх шкіл України державної форми власності, які перебувають на території населених пунктів розміром до 100 000 осіб; грантовий конкурс для команд шкіл на реалізацію мікропроєктів, які сприяють просуванню аграрної грамотності серед молоді, а також надання їм навичок для підтримки та інтеграції напрямку сільського господарства у своїй школі; віртуальний табір з біологічних наук для дівчат – команд з учениць шостих класів шкіл-учасниць наукових змагань, який відбудеться протягом осінніх канікул в жовтні 2021 року з метою заохочення їх займатися природничими науками й подолати гендерну нерівність.

Очікується, що в проєкті «Scientibattle» візьмуть участь близько 1 200 учнів зі шкіл по всій території України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ