Данія передасть Україні 19 винищувачів Ф - 16

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2023 304

 

Данія передасть Україні 19 винищувачів F-16

Данія офіційно підтвердила передачу 19 багатофункціональних винищувачів F-16 Україні.

Про це повідомило Міністерство оборони Данії.

   «Я пишаюся тим, що Данія разом з Нідерландами передасть винищувачі F16 для боротьби України за свободу проти росії та її безглуздої агресії. Підтримка Данії Україні є непохитною, і з передачею винищувачів F16 Данія зараз є лідером у цій справі», – заявив міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен. Кількість літаків оголосила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен. Цю інформацію підтвердило Міністерство оборони Данії.

Вона додала, що перші 6 літаків полетять з Данії до України ближче до Нового року.

F-16BM (Block 20 MLU) Королівських ПС Данії. Фото: Wim Sonneveld.

На брифінгу Фредеріксен заявила, що більше 70 українських військових вже прибули в Данію для навчання для експлуатації F-16.

Відомо, що у розпорядженні Королівських повітряних сил Данії є 30 F-16. На зберіганні, за інформацією з відкритих джерел, знаходиться ще 15 винищувачів.

“Мілітарний” повідомляв, що Сполучені Штати схвалили відправку в Україну винищувачів F-16 із Данії та Нідерландів після завершення підготовки українських пілотів.

Відомо, що Данія є оператором модифікації F-16AM/BM (Block 20 MLU). В основному винищувачі поставлялися до 1991, з 1994 року поставлялася партія з 6 літаків.

F-16AM (Block 20 MLU) Королівських ПС Данії. Фото: Wim Sonneveld.

Ця модернізація являє собою еквівалент Block 50/52. Модернізаційні роботи проводились на літаках F-16A/B з метою покращення їх характеристик.

«Ми погоджуємося передати Україні та українським ВПС літаки F-16 у тісній співпраці зі США та іншими партнерами, коли будуть виконані умови для такої передачі. Умови включають, але не обмежуються успішним відбором, тестуванням і підготовкою українського персоналу F-16, а також необхідними дозволами, інфраструктурою та логістикою», – йдеться в заяві Міноборони Данії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ