Дати можливість фермерам отримувати прибутки і втримати бізнес

За матеріалами інтернет-видань 05.04.2022 703

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, аграрії призвичаїлися до важких воєнних умов.   Вони знаходять варіанти зберігання, транспортування необхідних ресурсів,  забезпечують інші важливі речі, щоб посівна відбувалася.
Найбільшим викликом, на думку Міністра, наразі є питання вивезення зерна з країни.
Бо суттєве обмеження експортних логістичних можливостей напряму впливає на те, скільки фермери й аграрії можуть продати зерна. І  відповідно, скільки отримати грошей, необхідних для зарплат, посівної, виплати орендарям тощо.
Тому в  пріоритеті на сьогодні  налагодити логістику, дати можливість фермерам далі працювати та отримувати прибутки, втримати бізнес, виплатити орендну плату селянам і забезпечити зайнятість працівників.
Щодо  гарантій продовольчої безпеки світу  Микола Сольський наголосив, що сьогодні усім державам треба адекватно і глибоко розуміти складність ситуації та докладати максимум зусиль, аби зупинити цю війну.

«Адже будь-яке продовження війни – це здорожчання продуктів для всіх країн, у тому числі навіть тих, які раніше про це не думали», – зауважив Міністр.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ