ДАВАЙ ПРИВАТНУ ТЯГУ НА ЗАЛІЗНИЦІ! - АГРАРІЇ ВИМАГАЮТЬ РЕФОРМУ «УКРЗАЛІЗНИЦІ»

За матеріалами інтернет-видань 04.09.2024 98

Реформа «Укрзалізниці» дозволить зменшити тарифи на вантажні перевезення на 50%

Реформа «Укрзалізниці» дозволить зменшити тарифи на вантажні перевезення на 50%

Реформа “Укрзалізниці” та позбавлення її монопольного статусу на залізничному ринку дасть змогу отримати конкуренцію на цьому ринку, та знизити тариф на вантажні перевезення. Про це повідомляє Бізнес Цензор, пише agronews.ua.

Про це заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, коментуючи ініціативу “УЗ” щодо гармонізації тарифів.

“У держави повинна бути монополія тільки на саму залізничну дорогу. І не на під’їзні шляхи залізничні, а на центральну, магістральну лінію. В більшості країн Євросоюзу є така монополія. Все решта зробити приватним. І у нас би сьогодні тарифи впали, я думаю, проти тих, які є, самі по собі мінімум би на 30%, по деяких напрямах – і на 50%”, – зауважив Козаченко.

Він нагадав, що Європейський Союз давно чекає від України цієї залізничної реформи, однак вона у нас чомусь весь час гальмуєься.

“Нам Євросоюз постійно каже про реформу. У них сьогодні 308 компаній мають ліцензії на перевезення і пасажирів, і вантажів залізницями по всій території Євросоюзу. Жодної державної компанії у цих перевезеннях не задіяно! А Україна має монополію без конкуренції. Ми змогли проштовхнути з величезними зусиллями за 10 років зміни в законодавство, які дали право робити приватні вагони. А зараз у нас багато вагонів. Тому необхідно давати приватну тягу”, – каже Козаченко.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ