ДАВАЙТЕ ДОМОВЛЯТИСЯ ПО-ЛЮДСЬКИ

За матеріалами інтернет-видань 16.07.2023 412

Агробізнесу пропонують детінізувати експорт

chernomorsk66

 

Одеська обласна державна (військова) адміністрація пропонує бізнесу підписати відкритий меморандум про детінізацію експорту продукції. Про це оголосив голова Одеської ОВА Олег Кіпер у Telegram, пише agronews.ua.

Він заявив, що український бюджет може втрачати в офшорах мільярди доларів. 

«Подолання тіньових механізмів, детінізація та деофшоризація економіки — задача з нелегких, але необхідних для кожного громадянина і країни в цілому. Тим паче, в цей час! Не допустити її можна, але за умови партнерства та об’єднавши зусилля влади і легального бізнесу у форматі win-win», — зазначив Олег Кіпер. 

І додав, що меморандум визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки.

«Один із важливих пунктів меморандуму — забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки. 

Підписанти меморандуму матимуть можливість звертатися до держави в особі Одеської ОВА за підтримкою, зокрема у розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та за консультацією спільних дій», — запевнив голова ОВА.

За його словами, меморандум уже підписали Українська зернова асоціація, ТОВ «Дельта Вілмар Україна» та ТОВ СП «НІБУЛОН».

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ