Давні технології сушіння кукурудзи стають сучасними
Як повідомляє KURKUL з посиланням на Elevatorist.com, деякі зарубіжні аграрії замість класичних сушарок для кукурудзи використовують давні технології висушування зерна.
Зазначається, що сільгоспвиробники за кордоном використовують сушку кукурудзи в качанах. Зокрема, наводиться приклад, коли фермери Канади і США сушили врожай кукурудзи природним шляхом у довгих металічних ситах наприкінці минулого століття.
Ширина конструкції не повинна перевищувати півтора метра, щоб вітер повністю продував кукурудзу.
"Фермери, що користуються подібними методами сушіння, починають збирати врожай раніше, і мають додатковий тиждень-два для цього. Проте сама робота із завантаженнями та розвантаженнями качанів вимагає більше часу. За словами одного з канадських аграріїв, висушена природним шляхом кукурудза майже завжди кращої якості, оскільки у зерні зберігається більше крохмалю, і воно важче. Таке зерно має попит серед місцевих птахівників та фермерів, які вирощують телят, — ті готові платити на $15 дорожче", - йдеться у повідомленні.
Іще застосовується один спосіб сушіння, схожий на попередній, проте є кілька ключових відмінностей. Кукурудза сушиться у зернах у металічному силосі за допомогою зовнішнього повітря, яке прокачують в місткість вентиляторами. Таким чином, зерно сушать дуже повільно — 1-2 місяці, відповідно до початкової якості. Зазначається, що на таке сушіння можна закладати кукурудзу з вологістю до 25%.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я