Давні технології сушіння кукурудзи стають сучасними

За матеріалами інтернет-видань 04.12.2022 299
Давні технології сушіння кукурудзи стають сучасними

Як повідомляє KURKUL з посиланням на Elevatorist.com,  деякі зарубіжні  аграрії замість класичних сушарок для кукурудзи  використовують давні технології висушування зерна.
Зазначається, що сільгоспвиробники за кордоном використовують сушку кукурудзи в качанах. Зокрема, наводиться приклад, коли фермери Канади і США сушили врожай кукурудзи природним шляхом у довгих металічних ситах наприкінці минулого століття.
Ширина конструкції не повинна перевищувати півтора метра, щоб вітер повністю продував кукурудзу.

"Фермери, що користуються подібними методами сушіння, починають збирати врожай раніше, і мають додатковий тиждень-два для цього. Проте сама робота із завантаженнями та розвантаженнями качанів вимагає більше часу. За словами одного з канадських аграріїв, висушена природним шляхом кукурудза майже завжди кращої якості, оскільки у зерні зберігається більше крохмалю, і воно важче. Таке зерно має попит серед місцевих птахівників та фермерів, які вирощують телят, — ті готові платити на $15 дорожче", - йдеться у повідомленні.

Іще застосовується один спосіб сушіння,  схожий на попередній, проте є кілька ключових відмінностей.  Кукурудза сушиться у зернах у металічному силосі за допомогою зовнішнього повітря, яке прокачують в місткість вентиляторами. Таким чином, зерно сушать дуже повільно — 1-2 місяці, відповідно до початкової якості. Зазначається, що на таке сушіння можна закладати кукурудзу з вологістю до 25%.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ