ДБР не турбує Баканова і «відмазує» Кулініча, - Головань

За матеріалами інтернет-видань 25.07.2023 202

   Я вже висловлював свою особисту думку про те, що українські правоохоронці занадто часто бігають на доповіді до президента. Навіть на шкоду виконанню власних службових обов'язків.

   От і кримінальне провадження, в рамках якого колишній начальник Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим Олег Кулініч обвинувачується у державній зраді не обійшлося без доповідей президенту Зеленському. Навіть більше – без його дозволу.

Куліч став останнею каплею до відсторонення Венедіктової та Баканова
   Як можна поки що дізнатися з Єдиного державного реєстру судових рішень (чому поки що – напишу нижче) закрите підготовче судове засідання у цій справі ( N62022080020000039 від 03.03.2022 року) мало відбутися 06 липня 2023 року о 12 годині 55 хвилин.

   Як пише кореспондент BBC News Україна Оксана Тороп:

"Теплого липневого дня 2022 року перший заступник голови СБУ Василь Малюк спішно ішов в кабінет до президента. Він ніс із собою матеріали секретного розслідування щодо виявлення зрадників у вищих лавах спецслужби".

    У липні 2022 року кримінальне провадження N62022080020000039 розслідувалося вже більше чотирьох місяців (розпочате, судячи з номеру, ДБР 03.03.2022 року).

   За даними BBC News, заступник голови СБУ (на той час) Василь Малюк неодноразово таємно звітував президенту України Володимиру Зеленському про хід розслідування.

Розслідування, яке здійснювало ДБР!

І показував якісь докази, для президента Зеленського непереконливі.

    І лише теплого липневого дня знайшлися докази, які переконали президента України настільки, що він рішуче сказав: "Вичищайте всіх".

   Виходить, колишнього начальника ГУ СБУ в Криму Олега Кулініча затримали за підозрою у зраді лише 16 липня 2022 року тому, що раніше цієї дати не було президентського дозволу "вичищати"?

   Тобто, президент України "у ручному режимі" керував досудовим розслідуванням, яке розпочало і здійснювало ДБР.

Наскільки це відповідає нормам Конституції і КПК – риторичне питання.

  За таких обставин, той незрозумілий для кореспондента BBC News Україна факт, що слідчі жодного разу не викликали Баканова на допити, пояснюється легко.



Просто президент сказав "вичищайте", а от "викликайте" та "допитуйте" - не сказав.

   А без дозволу як могли слідчі ДБР заважати адвокатському стажуванню колеги Баканова у Полтавщині?

   У Єдиному державному реєстрі судових рішень поки що доступні ухвали слідчих суддів у кримінальному провадженні N62022080020000039.

   Поки що, тому що 20 липня 2023 року Вища рада правосуддя змінила свою позицію і дозволила слідчим та прокурорам своїми постановами закривати доступ до судових рішень.

Слідчі і прокурори, які замість виконання норм закону керуються вказівками начальства, протиправно отримали можливість замітати сліди своїх правопорушень.

У тій же справі 62022080020000039 дані реєстру демонструють звичайне шахрайство ДБР з власним місцезнаходженням.

   Пам'ятаєте, фактично ДБР розташоване на вулиці Петлюри у Шевченківському районі столиці, а у нестримній уяві чиновників ДБР і прокуратури то на руїнах будівлі на вулиці Панаса Мирного у Києві, а то навіть і у Львові!

   Тому ухвали у цьому провадженні одночасно постановляли слідчі судді і Печерського і Шевченківського столичних судів. Словом, слідчі зробили все можливе, щоб не тільки Баканова не потурбувати, а й для Кулініча шанси отримати законний вирок були мінімальними.

   ФБ автора.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ