Депутат облради продає у Дніпрі будівлю інституту Енергопрому

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2024 301

 

Максим Красіков

25 квітня має пройти аукціон із продажу будівлі проектного інституту Енергопром у Дніпрі. За нього просять 53 млн. грн. Будівля належить фірмі депутата Дніпропетровської облради Юрію Сімонову.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Prozorro.sale.

На продаж виставили семиповерхову приміщення з підключеними комунікаціями, кондиціюванням, автономним опаленням, охоронною та протипожежною сигналізаціями, ліфтами та інтернетом.

У Вінницькій області ПриватБанк продав магазин за 5,4 млн грн

Що відомо про продавця інституту Енергопром

Будівлю проектного інституту виставила на продаж фірма «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ЕНЕРГОПРОМ ІМЕНІ МІКУЛІНА», яку зареєстрували три роки тому у Дніпрі на вул. Білелюбського, 36. За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірма займається орендою, купівлею та продажем нерухомості. А чи займається проектуванням енергетичного обладнання, це не відомо.

Засновниками зареєстровані у рівних частках Євген Шевцов та депутат Дніпропетровської облради від Блоку Вілкула Юрій Сімонов. Останній також очолює Дніпропетровську обласний осередок партії УДАР Віталія Кличко.

Але ось що "цікавого" з історією інституту Енергопром

За даними судового реєстру, будівля наймовірніше могла опинитись у руках проектного інституту «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ЕНЕРГОПРОМ ІМЕНІ МІКУЛІНА» шляхом рейдерського захоплення. Адже достеменно відомо, що  у вересні 2007 року споруду «розіграли» в інсценованій суперечці аж у... Старобешівському районному суді Донецької області. За даними слідства, аферисти визнали недійсним рішення сесії Дніпровської міськради, за яким громада Дніпра зареєструвала право власності на будинок на вул. Білелюбського, 36. То ж спритно і хитро анулювали реєстрацію в БТІ і оформили будову на себе. Щоб замести сліди, будівлю кілька разів перепродавали, після чого вона і опинилась у власності фірми Симонова «ІНСТИТУТ ДНІПРОВНІПІЕНЕРГОПРОМ». Чим закінчилося кримінальне провадження, дізнатися наразі не вдалося, розаяк в судовому реєстрі більше рішень з цього приводу не знайшлося.

За даними Мін'юсту зате відомо, що «ІНСТИТУТ ДНІПРОВНІПІЄНЕРГОПРОМ» записаний на мешканку тимчасово окупованої території Луганської області та представників із Дніпропетровського регіону. Кінцевим бенефіціаром (вигодонабувачем) є ж депутат облради Юрій Симонов.

The Page Logo


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ