Держава та банки змушують український бізнес іти на свідоме банкрутство

За матеріалами інтернет-видань 22.07.2024 106
Держава та банки змушують український бізнес іти на свідоме банкрутство

Аграрії із зони бойових дій стикнулися з безпрецедентним тиском з боку держави та банків.  Вони виїхали з окупації, майно залишилося на тимчасово окупованих територіях, втратили справу свого життя і не по своїй волі стали фігурантами судових справ за несплату кредитів. Кредити - за майно, яке контролюють тепер російські вороги. Про це пише Всеукраїнська Аграрна Рада.
Середня сума заборгованості таких агропідприємств складає 10−15 млн грн. Замість замороження кредитних зобов’язань під час воєнного стану, держава та банки змушують український бізнес іти на свідоме банкрутство, спонукаючи ще більше аграріїв з окупованих територій переходити на бік колаборантів.
Аграрії звертаються до Верховної Ради України підтримати агросектор в окупованих та прифронтових регіонах і прийняти проєкт Закону України № 11180−1 «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо кредитування на період дії воєнного стану».
Ситуація не сходить з мертвої точки.
Для сільгоспвиробників, яких кидають сам на сам з проблемами під час війни, це вагомий доказ відсутності державного управління в одній із найбільш перспективних сфер - сільському господарстві.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ