Держсекретар Америки Ентоні Блінкен зіграв на гітарі в барі Києва

Микола Ясень 15.05.2024 472

«Більшість світу з вами» - заявив він, зустрівшись також з київськими студентами


Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до України зіграв на гітарі в одному з барів столиці. Він заспівав пісню Ніла Янга «Rockin’ in the Free World». Київ, 14 травня 2024 року

Це цілком офіційне повідомлення: держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до України зіграв на гітарі в одному з барів столиці. Він заспівав пісню Ніла Янга «Rockin’ in the Free World». 

Одне інформаційне джерело  анонімно навіть повідомило, наче Київ для Блінкена знайоме, навіть не чуже місто. Позаяк він у ньому свого часу стверджують недовго, але перебував. Більше того, це джерело докинуло, що він тут навіть внавчався в унівеситеті імені Тараса Шевченка. Правда це чи ні, ми ні запевняти, ні спростовувати не можемо. Насправді підтверджень цього несподіваного факту знайти не вдалося. 

Одначе що Ентоні Блінкен вчорашнього вечора завітав в один з київських барів і не лише заспівав свою ніби улюблену пісню, але й поспілкувався там з молоддю, це правда.

«Я знаю, що зараз дуже, дуже важкий час… Але ви повинні знати: з вами США, більшість світу з вами. Вони (українські військові – ред.) воюють не лише за Україну, але й за вільний світ. І вільний світ – теж із вами», – сказав Блінкен перед імпровізованим виступом. Про це повідомив не хтось там з сумнівних репортерів скажімо, а Держдепартамент США. З його інформації дізнаємося наступне: "Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув у вівторок вранці до Києва з неоголошеним візитом. Це вже четвертий його візит до Києва від початку російського вторгнення в лютому 2022 року.

І читаємо далі: "Візит Ентоні Блінкена відбувається через кілька тижнів після того, як Конгрес США нарешті схвалив пакет допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів після місяців затримки. Очікується, що допомога надходитиме прискореними темпами, оскільки Вашингтон прагне надолужити місяці, коли в Конгресі намагалися і ніяк не могли домовитися про допомогу".

Так от, а 10 травня США виділили Україні новий пакет допомоги на загальну суму близько 400 мільйонів доларів. У Пентагоні уточнили, що цей пакет військової допомоги включатиме розширений перелік систем протиповітряної оборони, додаткові системи HIMARS, бронетехніку, протитанкові засоби, патрульні катери, а також інші озброєння.

 

Коротше, Блінкен українським студентам неначе пообіцяв навіть закрити українське небо, отож росіяни втратять можливість день і ніч тероризувати населення постійними атаками ракетами, Шахедами і тому подібними безпілотниками.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ