Держспецзв’язку: Після запуску мультиплексу МХ-7 запрацює система сповіщення про надзвичайні події

За матеріалами інтернет-видань 18.08.2021 156

Після запуску мультиплексу МХ-7 в Україні запрацює система сповіщення громадян про надзвичайні події. Про це повідомив заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко.За його словами, сповіщення про надзвичайні ситуації, погодні катаклізми чи інші небезпечні для людей події транслюватимуться як в ефірі каналів, так і через радіостанції, які мовитимуть на новому мультиплексі.

Урядом вже ухвалена постанова про затвердження Програми підвищення обороноздатності й безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7. 19 травня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, який зокрема вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ-7.Проєкт профінансують кредитом на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії. У мультиплексі має бути від 10 до 12 каналів. Планувалось, що будівництво мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Нагадаємо, 16 серпня ефір усіх телеканалів у цифрі був перерваний нерухомим текстовим повідомленням про вакцинацію. У пресслужбі цифрового провайдера-оператора «Зеонбуду» повідомили, що це тест для перевірки роботи «Системи попередження».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ