Диму без вогню не буває: не припиняються пожежі в степах Придніпров'я

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2024 107

На Дніпропетровщині горять поля дорогою на Орловщину

ВТ 20.08.2024- Ольга Коцюба

На Дніпропетровщині горять поля дорогою на Орловщину (ФОТО)

Полум'я поширюється через суху траву, загрожуючи лісовим масивам і будівлям

Спекотне літо на Дніпропетровщині б'є по всьому регіону. Висока температура повітря, що встановилася останніми днями, у поєднанні із посушливою погодою створюють небезпечні умови, що сприяють виникненню пожеж. Не дивно, що повідомлення про поля, що горять, все частіше з'являються в новинах. Про це передає "Відомо" із посиланням на місцеві пабліки.

Особливу тривогу викликає ситуація на трасі, яка веде до Орлівщини. Пожежі тут не поодинокі, полум'я поширюється сухою травою, загрожуючи лісовим масивам та нежитловим будинкам. Густий дим стоїть над полями, застилаючи небо та утруднюючи дихання.

Це не лише екологічна катастрофа, а й реальна небезпека для життя та здоров'я людей. Вогонь може швидко перекинутися на житлові будинки, загрожуючи цілим селищам. Крім того, пожежі знищують цінну флору та фауну, завдаючи шкоди екосистемі.

Важливо пам'ятати – диму без вогню не буває. І ця трагедія має винуватців. У більшості випадків пожежі виникають через недбалість людей:

  • Незагашені багаття: часто люди розпалюють багаття на пікніках або для робочих потреб, а потім не переконуються, що вогонь повністю згашений.
  • Необережне поводження з вогнем: покинуті недопалки, іскри від несправних автомобілів — усе це може спричинити пожежу.
  • Підпали: на жаль, нерідкі випадки, коли пожежі виникають через навмисні підпали.

Нікополь і три громади цілий день страждали від ворожих атак

ВТ 20.08.2024, 18:38Ольга Коцюба

 

Нікополь і три громади цілий день страждали від ворожих атак

Жертв серед мирного населення вдалося уникнути

Дніпропетровська область знову стала метою для обстрілів зі сторони російських окупантів. В черговий раз удар прийшовся по Нікопольщині, яка вже стала сумним символом агресії, що не припиняється. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає "Відомо"

Сьогодні ворожі війська обстріляли Нікополь, Марганецьку, Покровську та Мирівську громади. Атака здійснювалася з артилерії. Також окупанти використовували безпілотні літальні апарати.

"Окупанти били з артилерії і застосовували БПЛА. Били по Нікополю, Марганецькій, Покровській та Мирівській громадах", - повідомив голова області.

Внаслідок обстрілів пошкоджено два приватні будинки та господарську будівлю. На щастя, жертв серед мирного населення вдалося уникнути.

Проте, за уточненою інформацією, під час ранкового обстрілу постраждав молодик. Він отримав поранення та був госпіталізований у стані середньої тяжкості.

Серед постраждалих об'єктів - заправка, яка зазнала значних пошкоджень.

Раніше ми повідомляли про те, що захисники неба збили дрон-розвідник на Дніпропетровщині.

На Дніпропетровщині викрито мережу диверсантів

Олег Тихолиз

На Дніпропетровщині викрито мережу диверсантів

Викрили дві групи злочинців, які на замовлення російських агентів перешкоджали діяльності Сил оборони України.

Поліція Дніпропетровської області припинила діяльність двох груп злочинців, які за завданням російських агентів чинили акти саботажу, перешкоджаючи діяльності Сил оборони України. У ході спецоперації правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних, які організували та здійснили підпали автомобілів українських захисників у Дніпрі та Кривому Розі. Про це передає "Відомо"

 

У Дніпрі, правоохоронці встановили особи трьох молодих людей віком 21, 22 та 23 років, які погодилися співпрацювати з російськими агентами. Після підпалу двох військових автомобілів ці особи були затримані. За даними поліції, затримані мали отримати грошову винагороду від кураторів за виконання всіх отриманих інструкцій. Однак натомість на них чекали підозри та реальні терміни за ґратами.

На рахунку цієї групи — п'ять підпалів автомобілів військовослужбовців, які були навмисно вчинені з метою дестабілізації ситуації в регіоні та підриву морального духу українських захисників.

Важливо відзначити, що всі затримані особи діяли за вказівкою російських агентів та були частиною диверсійної мережі, яка спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні.

Слідство продовжується. Правоохоронні органи встановлюють повне коло осіб, причетних до злочинів та їх зв'язку з російськими кураторами.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ