«Дія» знову діє з новими послугами

За матеріалами інтернет-видань 22.02.2022 368

У 2022-му на порталі «Дія» запрацювали нові послуги. Зокрема, це отримання довідок про несудимість, трудовий та страховий страж, зміна місця реєстрації онлайн, шеринг авто.

За словами заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Івана Начовного, майже 14 млн. українців вже використовують мобільний додаток «Дія».

Серед найпопулярніших послуг – реєстрація та внесення змін до ФОП, оформлення субсидій і допомоги по безробіттю, єМалятко.

Як підкреслив Іван Начовний, у Дії з’явилась актуальна для водіїв послуга – шеринг техпаспорту авто. У кілька кліків можна поділитися цим документом із близькою людиною – наприклад, дружиною, батьком чи сестрою. Та надати їм право користуватися автівкою. Раніше призначити належного користувача можна було у сервісному центрі МВС або онлайн у кабінеті водія.

Загалом на порталі «Дія» доступні онлайн 72 державні послуги.

У мобільному застосунку можна отримати 15 послуг та 13 цифрових документів. Зокрема – ID-картку, закордонний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія. А ще свідоцтво про народження, податковий номер та COVID-сертифікат.

Теги: Україна

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ