Діяльність Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві необхідно розширювати, - Віталій Коваль

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2024 40
Діяльність Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві необхідно розширювати, - Віталій Коваль

За словами Віталія Коваля, Міністра агрополітики,  необхідно розширювати діяльність Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Його підтримкою мають скористатися і малі виробники, що займаються ягідництвом, картоплярством, овочівництвом.
Як зазначив Міністр на зустрічі з головою Фонду Олегом Приходьком, Фонд – це один з інструментів для підтримки фермерів, зокрема, у прифронтових територіях, які сильно постраждали через російську агресію. Також це допомога для релокованих підприємств із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. У перспективі механізм часткового гарантування кредитів може стати суттєвою підтримкою для розвитку  переробних підприємств.

Статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві складає 817, 6 млн грн. До співпраці залучено шість банківських установ. З лютого вже видано гарантій Фондом за кредитами на суму 20 млн грн.

Відомо, що Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві надає  часткові гарантії за кредитами фінансових установ для сільгоспвиробників із загальних банком землі до 500 га. Фонд гарантує перед українськими банками покриття до 50%  зобов’язань по кредиту. Позичальники можуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, та обігові кошти на строк до 3 років, з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ