Для потреб ФГ і зрошування земель в Одещині розчистили канал «Громадський»

За матеріалами інтернет-видань 10.05.2023 329
Для потреб ФГ і зрошування земель в Одещині розчистили канал «Громадський»

Завдяки  відновленню зрошення ми зможемо ефективніше реалізовувати аграрний потенціал Одещини, зокрема, збільшити обсяг виробництва агропродукції, створити нові робочі місця, залучити інвестиції, стимулювати розвиток бізнесу на селі, а головне — захистити країну на економічному фронті. Про це зазначила Алла Стоянова, директорка Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.
Вона, зокрема, наголосила, що вода — це цінний, але обмежений ресурс, особливо в південних регіонах України. Воєнні дії з боку росії погіршують ситуацію з водою в державі. Новою глобальною тенденцією сучасного розвитку є перетворення водних ресурсів на головні стратегічні.
Як приклад цього, в Ізмаїльському  районі Одещини розчистили і відкрили канал «Громадський». Він простягається на 4 км,  глибиною – 1,7 м, і  вперше за багато років  став знову проточним. Вода з придунайських водойм та водосховищ використовуватиметься для потреб фермерських господарств та населення регіону, зокрема, для зрошувального та питного водопостачання, рибного промислу.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ