Для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів затверджені національні символи

За матеріалами інтернет-видань 10.12.2023 358
Для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів затверджені національні символи

Наказом Мінагрополітики від 20 вересня 2023 року № 1692 затверджено національні символи для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованими назвами місця походження товару, географічними зазначеннями, традиційними гарантованими особливостями, а також Правила використання та Вимоги до них.

Національні символи повинні відповідати Вимогам, мати форму еліпса та можуть використовуватись в будь-якому масштабі, за умови, що текстові написи залишаються видимими.
Правила поширюються на сільськогосподарську продукцію, харчові продукти, призначені для споживання людиною, а також на інші споріднені з ними товари.

Національні символи для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованими назвами місця походження товару, географічними зазначеннями, традиційними гарантованими особливостями наносяться на харчові продукти, для яких зареєстровано назву місця походження товару, географічне зазначення, традиційну гарантовану особливість.
Дозволяється наносити національні символи безпосередньо на упаковку, етикетку (стікер), кольєретку харчових продуктів, а за відсутності упаковки національні символи зазначаються у документі або повідомленні, що супроводжують харчові продукти.
Національні символи можуть використовуватися у рекламі або медіа при висвітленні інформації про зареєстровані назви місця походження товару, географічні зазначення, традиційні гарантовані особливості, або при наведенні інформації про схеми якості.

Забороняється наносити на сільськогосподарську продукцію та харчові продукти національні символи схеми якості, вимогам яких вони не відповідають.

                           НАЦІОНАЛЬНІ СИМВОЛИ
для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованими назвами місця походження товару, географічними зазначеннями, традиційними гарантованими особливостями

1. Національний символ для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованою назвою місця походження товару

2. Національний символ для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованим географічним зазначенням

3. Національний символ для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів із зареєстрованою традиційною гарантованою особливістю

 

 

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ