«Для українських оборонців ймовірне створення котла», - Владислав Селезньов

За матеріалами інтернет-видань 16.07.2024 91
«Для українських оборонців ймовірне створення котла», - Владислав Селезньов

На думку військового експерта, полковника ЗСУ, ексречника Генерального штабу ЗСУ Владислава Селезньова,  росіяни вже відчувають брак ресурсів. Пише espreso.tv.

За його словами, активізація ворога в напрямку населеного пункту Шуми та в напрямку Нью-Йорка є досить загрозливою тенденцією.

"Якщо ворог і просувається на 100-300 метрів на добу, але очевидно, що у такий спосіб він намагається сформувати кліщі для створення котла для українських оборонців, які діють на цій ділянці фронту. Але український Генштаб чітко бачить усі можливості щодо дій ворожої армії, і вчиняє відповідні заходи протидії. Тому що фланги у противника - це завжди досить слабкі місця", - попередив Селезньов.

 

Військовий експерт, зокрема, зазначив, що ситуація перебуває в динаміці і є непростою.

 

"Очевидно, що Генштаб України реагуватиме на ризики, що створюються для наших оборонців, які де-факто перебувають в оточенні з трьох сторін. Які рішення ухвалюватимуться - складно поки що прогнозувати. Вважаю, що потрібно тримати визначені рубежі та позиції, допоки це не стане критично загрозливим для наших оборонців. Далі проводити маневрову оборону, тому що ключова місія українського війська - це системне знищення ворожої живої сили, бронетехніки та зброї", - підкреслив полковник ЗСУ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ