Для закупівлі дронів 16 бригад ЗСУ отримали по 10 мільйонів гривень

За матеріалами інтернет-видань 22.12.2023 420
   Шістнадцять бригад Сил оборони отримали приблизно по 10 мільйонів гривень для самостійних закупівель дронів та засобів РЕБ з бюджету.
Дякую за ухвалені рішення прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра цифровізаціі Михайла Федорова, який реалізував цю важливу ініціативу.
   Дуже дякую командиру роти 58-і мотопіхотноі бригади Сергія Варакіна, який став натхненником цієї ініціативи.
   Таким чином 16 бригад отримають швидку компенсацію за втрату у листопаді надходжень від місцевого самоврядування, які перед тим виділялись за рахунок податку на доходи військовослужбовців з місцевих бюджетів.
   Це дозволить командирам бригад знову отримати кошти для вирішення своїх першочергових завдань - а це закупівлі дронів та засобів РЕБ. Бригади купляють тактичні засоби війни набагато швидше та якісніше, ніж урядові організації.
У списку - в першу чергу наші з’єднання, які найкраще застосовують дрони та РЕБ. Особливо приємно, що гроші поступили бригадам, які обороняються на напрямку головного удару російськоі армії - в районі Авдіївки.
   По 10 мільйонів отримали:
9 механізованих та мотопіхотних бригад ЗСУ;
2 десантно-штурмових бригади;
1 гірсько-штурмова бригада;
1 артилерийська бригада;
3 бригади Нацгвардії.
   Ці бригади не тільки демонструють якісне застосування дронів, але й викладають відео застосування, запроваджують нову тактику та методи бойового управління.
  Сподіваюсь, що експеримент буде розширений, і у грудні (є ще кілька днів до кінця фінансового року) та у січні запроваджений в усіх інших бригадах упродовж усього року для усіх бригад в першій лінії щомісячно, щоб планувати системні закупівлі. Це абсолютно необхідно для оперативної закупівлі малих серій новітніх засобів, які з’являються на комерційному ринку.
   Переконаний, що в наш час кожне з’єднання повинно отримувати свій бюджет для оперативної закупівлі технічних новинок, щоб не чекати багатомісячних заявок, які все одне вкрай рідко виконуються. Тільки такі рішення дозволять гнучко реагувати та закупати тактичне озброєння на комерційному ринку, бо діючі структури планування об’єктивно не можуть встигнути за змінами на тактичному рівні.
   Найкращі з’єднання, які ефективно застосовують Дрони та РЕБ, повинні отримувати додаткові преміальні фонди, оскільки вони накопичують досвід та компетенції, та передають іншим свої напрацювання. Таке фінансове планування буде стимулювати розвиток застосування сучасної тактики дронів та антидронних систем.
    Для сучасної війни потрібні сучасні методи адміністрування та планування.
   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ