Для збереження оригінальності своєї продукції італійські сировари чипують її
В Італії почали додавати в пармезан їстівні мікрочипи. Так сировари борються з контрафактною продукцією та дешевими аналогами преміального сиру. Про це пише Журнал "Тваринництво сьогодні".
Зазначається, що сировари виготовляють мікрочипи з кремнію, які за розміром з піщинку. Вставляється такий чип в оболонку сирної голови, яку можна їсти. Якщо відсканувати мікрочип, можна отримати унікальний серійний номер, який дозволяє переконатися в справжності товару.
Чип працює за технологією блокчейн і відстежує переміщення головки сиру від місця виробництва до споживача.
На думку фахівців, оригінальний сир парміджано-реджано офіційно захищений у Євросоюзі. Він виробляється в певному районі регіону Емілія-Романья на півночі Італії, з використанням чітко визначених стандартів і методів. Витримка справжнього пармезану - не менше одного року.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я