ДНІПРОПЕТРОВЩИНА П»ЯТА В УКРАЇНІ ЗА КІЛЬКІСТЮ НЕЛЕГАЛЬНИХ АВТОЗАПРАВОК

За матеріалами інтернет-видань 15.10.2024 62

Дніпропетровщина посідає 5 місце за кількістю нелегальних АЗС

15.10.2024  · Наталія Марченко

На Дніпропетровщині діють 29 нелегальних автозаправних станцій, що ставить область на 5 місце серед регіонів України за кількістю таких об’єктів. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку Нафтогазової Асоціації України. Ці дані наводить Нафтогазова Асоціація України (НАУ) на основі звернень громадян. Проте реальна кількість нелегальних АЗС може бути більшою, адже дані формуються за скаргами громадян щодо можливих порушень.

Якщо звернень не надходить, відповідні об’єкти не потрапляють до статистики. Загалом, у вересні 2024 року по всій країні зафіксовано 419 нелегальних АЗС. Найбільше таких заправок працює у Львівській області, де їх нараховується 98, що становить 23% від загальної кількості. Нелегальні автозаправки продають контрафактне пальне, уникають сплати податків і не дотримуються вимог безпеки, що створює небезпеку для громадян та збитки для державного бюджету.

Це також створює недобросовісну конкуренцію, адже такі станції можуть пропонувати пальне за цінами, нижчими за ринкові. НАУ звертається до уряду та правоохоронних органів із закликом посилити контроль і провести додаткові перевірки, щоб нелегальні АЗС або легалізували свою діяльність, або припинили роботу. Це допоможе збільшити надходження до бюджету та підтримати обороноздатність країни.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ