ДНІПРОПЕТРОВЩИНА ТАКИ ДРУГА В УКРАЇНІ, АЛЕ НЕ З КРАЩОГО КІНЦЯ

Микола Ясень 06.09.2023 315

Друге місце: Отож Дніпропетровщина потрапила у лідери. Але за рівнем корупції

Багато хто ще пам"ятає, що в далекі уже радянські часи говорили так: Дніпропетровщина не перша, звичайно, в Союзі, але і не друга. Так висловлювалися в тому розумінні, наче ледве не весь Олімп тодішньої компартійної влади в СРСР займали вихідні з нашого Придніпровського краю - ясна річ, на чолі з дорогим Леонідом Іллічем Брежнєвим. Дозволяли стверджувати й про те, якщо знову таки пригадаєте, що в Радянському Союзі (після скумнозвісних наразі Петровських часів) настала Дніпропетровська епоха. Хоч жарти жартами, а область наша справді не пасла задніх в масштабах не лише України, а за багатьма показниками і досягненнями всього й Радянського Союзу. До речі, не тільки перш за все у металургійній та залізорудній галузях, але і в аграрному виробницві. Якщо хочете знати, свого часу комуністична влада нагородила Дніпропетровську область двома найвищими тоді орденами - орденами Леніна, звісна річ. Так от, обидва рази за високі урожаї зернових. Ще точніше - за рекордні намолоти хліба

А щойно НАЗК відкрило доступ до реєстру корупціонерів.  І що ми з нього дізнаємося? Уявіть собі,

аналітика за період з 4 лютого 2019-го по 5 вересня 2023 року показує, що Дніпропетровщина – на другому місці серед міст України за рівнем корупції. Ось так і не інакше. То що будемо радіти і втішатися цьому лідерству? Чи нарешті візьмемося рішуче викорінювати це зло та не миритися з ганебною і згубною славою області? Адже все схоже на те, що ще трохи, і погрузнемо в корупції по самісіньку шию. Як у болоті, з якого ніколи уже не вилізти - засмокче, затягне, як то кажуть, з кінцями і головою. 

Для інформації та роздумів за даними НАЗК по суті в останні п'ять років найкорумпованіші в України регіони:

  • Львівщина – 1908 записів у реєстрі;
  • Дніпропетровщина – 1854;
  • Одещина – 1158;
  • Харківщина – 1046;
  • Київщина – 978.

Погодьтеся, що є від чого впадати у відчай і соромитися з приводу далеко й далеко не кращої сьогодні слави нашої Дніпропетровщини. Особливо враховуючи, що корупція на теренах області набирає все більших і більших обертів у той час, коли не на життя, а смерть іде війна з клятою росією. Коли винятково про благополуччя, згуртованість і спокій в державі треба дбати, аби перемогти й здолати здурілих окупантів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ