Дніпропетровська обласна лікарня ім. Мечникова має залишитися у спільній власності територіальних громад

За матеріалами інтернет-видань 28.06.2022 423
Дніпропетровська обласна лікарня ім.  Мечникова має залишитися у спільній власності територіальних громад

Так вважає голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. Про це він зазначив на своїй сторінці у FB.
Микола Лукашук, зокрема, повідомив, що надіслав офіційного листа Міністру охорони здоров‘я, в якому зазначено: "лікарня Мечникова обслуговує спільні потреби територіальних громад з надання мешканцям Дніпропетровської області третинної медичної допомоги, є опорним закладом охорони здоров’я у госпітальному окрузі Дніпропетровської області і центром його спроможної мережі, є виконавцем регіональної програми «Здоров'я населення Дніпропетровщини на 2020-2024 роки».
Голова облради також акцентував увагу на тому, що розширення мережі університетських лікарень МОЗ України у Дніпрі можливе за рахунок Державного закладу «Спеціалізована багатопрофільна лікарня №1 Міністерства охорони здоров'я України». Це не потребуватиме змін в мережі закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі Дніпропетровщини.
"Разом із тим для прийняття депутатським корпусом Дніпропетровської обласної ради рішення попросив Міністерство:

  • надати бізнес-план або економічне обґрунтування (з визначенням етапів, термінів, шляхів та засобів реалізації) ефективного використання цілісного майнового комплексу лікарні, з визначенням джерел фінансування видатків з його утримання;
  • повідомити про можливість вибору альтернативних баз для створення університетських лікарень з числа медичних закладів Дніпропетровської області;
  • розглянути питання доцільності розширення мережі університетських лікарень МОЗ України в Дніпропетровській області на період дії воєнного стану в Україні", - розповів Микола Лукашук.

Він наголосив, що лікарню Мечникова ніхто нікуди не віддає, її не зачиняють, не реформують, персонал не звільняють. Медзаклад працює, продовжує і продовжуватиме рятувати українських захисників, лікувати переселенців та мешканців Дніпропетровщини. Наразі Міністерство збирає інформацію від обласних рад про лікарні, моделює майбутню систему розвитку сфери охорони здоров‘я і медичної освіти.
Микола Лукашук додав, що на зборах трудового колективу співробітники медзакладу одностайно вирішили, що не хочуть зміни підпорядкування.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ