Дніпропетровські і харківські медіа отримали від НСЖУ вагому технічну підтримку

Марина Бабич 07.03.2023 542
Дніпропетровські і харківські медіа отримали від НСЖУ вагому технічну підтримку

7 березня у Дніпрі Голова Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко відзначив регіональні мас-медіа, які працюють у прифронтовій зоні. Він вручив представникам харківських і  дніпропетровських видань ноутбуки, фотокамери, спальні мішки, придбані за рахунок міжнародних партнерів Спілки. Зокрема, з необхідною для роботи технікою додому поїхали журналісти Криворіжжя, Межівського, Криничанського, Нікопольського районів.


Сергій Томіленко під час свого виступу наголосив, що перші хвилини перебування у Дніпрі розпочалися з емоційно-тривожного спілкування на  житловому масиві "Перемога", де влучання ворожої ракети забрало життя 46 дніпрян. 80 осіб було поранено.  Поруч із іншими у біді опинився і заслужений журналіст України  Костянтин Ковзан, квартира якого знаходиться через кілька під'їздів від епіцентру вибуху. Сергій Томіленко на власні очі побачив жахливі наслідки російського терору у Дніпрі. Днем раніше він відвідав фронтовий Оріхів Запорізької області.

"Попри те, що є велика увага міжнародних гуманітарних організацій, Уряду України, який намагається забезпечити людей необхідним, продуктами, речами тощо,  у людей існує брак інформації. Одна вулиця Оріхіва  має лише електроенергію. Решта людей живуть без світла, тепла, газу. 1 400 мешканців із 14 тисяч осіб постійно проживають в Оріхіві і  потребують інформації. За допомогою НСЖУ  місцева журналістка незабаром там видасть свою газету", - розповів Сергій Томіленко.

Він підкреслив, що Спілка намагається закривати найгостріші потреби журналістів у воєнний час, посилює співпрацю із ЗСУ( незабаром буде підписаний меморандум), має успішний результат щодо припинення  членства союза журналістів росії у Міжнародній Федерації журналістів.

"Я дякую всім журналістам за активну позицію у цій несправедливій війні, вічна пам'ять нашим 50 загиблим колегам,  і сподіваюся, що ми разом, відповідально виконуючи свої обов'язки,  наближаємо нашу Перемогу", - зауважив очільник НСЖУ.

У ході зустрічі з колегами Сергій Томіленко відзначив керівника Дніпропетровської обласної організації НСЖУ Олексія Ковальчука за постійні зусилля у розвитку і стабілізації регіонального медійного простору.

"Я пишаюсь, що в області дуже дружна команда журналістів, ми завжди підставимо один одному плече, є, звичайно, конкуренція, але немає ворожнечі, і це головне. Можливо, це - заслуга нашої журналістської мудрості, або наших талантів, а може, і нашої школи...", - прокоментував процес відзначення журналістів Олексій Ковальчук.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ