Дніпровському Хатіко співчуває весь світ

За матеріалами інтернет-видань 04.10.2022 696
Дніпровському Хатіко співчуває весь світ

Символом вірності і відданості у Японії вважається пес Хатіко. У Дніпрі  таким символом став Крим.  29 вересня пес через ракетний ворожий удар по житловому будинку втратив господарів. Загинула родина із 4 осіб, а Крим лив собачі сльози прямо на руїнах.  Свідками цього стали саме рятувальники.
За інформацією ДніпроОВА, наразі  шокований і наляканий Крим перебуває у міському  «Зооконтролі». Його лікують від серцевої недостатності, контузії, часткової глухоти та сліпоти. За словами фахівців, перші дні після трагедії він  не виходив зі своєї клітки і  нікого не підпускав. Нині потроху оговтується.  Крапельниці і заспокійливі препарати надають свою лікувальну дію. Тому не молодий вже пес розпочав життя з нуля. Кажуть, що після реабілітації бажаючих забрати Крима багато. Зверталися охочі навіть з Німеччини, Бельгії, Великобританії, Ізраїлю.
Працівники «Зооконтролю» раді, що пес вже потроху їсть, любить  м’ясні собачі консерви. Як наслідок дбайливого ставлення лікарів, Крим поправляється, відновлюється його зір та слух.
 

«Собаче серце починає відтавати. Він вже не ллє сліз. Сказати, скільки часу йому знадобиться, аби прийти до тями,  важко. Намагаємося його зайвий раз не турбувати», – зазначила начальниця відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко.

Вона, зокрема, додала, що загалом через КП «Зооконтроль» з початку війни пройшло понад 600 собак із зони бойових дій та окупованих територій. Деяких привезли зі звільнених міст і  сіл. І звикати до нових господарів для них  - нелегка доля.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ