До 12 вересня громади можуть подати заявку на онлайн навчання щодо поводження з відходами

За матеріалами інтернет-видань 07.09.2022 430

На базі регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області презентували навчальний курс «Управління з твердими побутовими відходами» для представників громад Південних та Східних областей.
Як підкреслила очільниця Офісу Олена Тертишна, громади Дніпропетровської області працюють над впровадженням ідеї управління з ТПВ вже давно. За її словами, Саксаганська громада, приміром, повністю змінила свій світогляд щодо сміття. Тут почали компостувати його і перестали спалювати, як традиційно це робилося на селі.

"Тема поводження з відходами завжди була важливою, а зараз додається ще і сміття, яке залишиться після війни. З ним теж треба вміти поводитися і його треба буде прибирати", - зауважила Олена Тертишна.

У ході презентації заявлено, що проєктними ідеями можуть бути збирання і сортування ТПВ, відновлення зруйнованих потужностей комунальних підприємств, створення або вдосконалення технологічних потужностей, будівництво, реконструкція або переоснащення полігону ТПВ.
 

Таким чином,  небайдужі і охочі громади можуть взяти участь у онлайн навчанні. Втім, попередньо варто подати заявку. Терміни подачі аплікаційної форми до 18.00 понеділка 12 вересня.

Результати відбору учасниць будуть оголошені наприкінці вересня.  
Навчальний курс триватиме з жовтня 2022 до березня 2023 рр. Передбачається чотири модулі, які поєднають  теоретичну  і практичну частини. Кожна громада буде виконувати домашні завдання.

На думку експерта U-LEAD Олега Черниша, за результатами навчання громади сформують проєктну ідею щодо управління ТПВ на своїй території або доопрацюють наявну, і напишуть повноцінний проєкт. За результатами конкурсу проєктів U-LEAD буде допомагати з пошуком джерел фінансування в сфері управління ТПВ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ