До 19 січня 2023 року необхідно здійснити державну реєстрацію речових прав на сільськогосподарські земельні ділянки

За матеріалами інтернет-видань 20.12.2022 1912
До 19 січня 2023 року необхідно здійснити державну реєстрацію речових прав на сільськогосподарські земельні ділянки

В аграріїв залишилося менше 3 місяців на реєстрацію права користування ділянками, отриманими під час воєнного стану. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
До 19 січня 2023 року необхідно здійснити державну реєстрацію речових прав на сільськогосподарські земельні ділянки, отримані в користування за спрощеною процедурою строком до 1 року на період дії воєнного стану.
Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА повідомляє, що йдеться мова про земельні ділянки, що перебувають на праві постійного користування у фермерів та які передані в оренду іншим аграріям на період війни, а також ділянки щодо яких було укладено договори про передачу права землекористування.
Увага! Не потрібно реєструвати право оренди комунальних с/г земель, які були укладені за спрощеною процедурою без проведення земельних аукціонів з територіальними громадами.
Як зазначила директорка департаменту Тетяна Гетьман, в Україні відновлюється система оренди сільськогосподарських земель, яка існувала у довоєнний період.

«Оскільки положеннями Закону України № 2698-IX передбачено необхідність орендарю (суборендарю) протягом двох місяців подати заяву про державну реєстрацію права користування, а Закон набрав чинності 19 листопада, то в аграріїв залишилося не так багато часу. У разі якщо протягом 3 місяців право оренди земельної ділянки не буде зареєстровано, договір оренди земельної ділянки вважається припиненим. Однак, у зв’язку з невнесенням до Державного реєстру прав відомостей про реєстрацію відповідного права або відомостей про поновлення відповідного договору до збирання врожаю, посіяного землекористувачем на земельній ділянці, землекористувач має право на збирання такого врожаю. Загалом на Львівщині необхідно зареєструвати відповідне право стосовно 2628 ділянок», - підкреслила Тетяна Гетьман.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ