До незламності українського аграрія додається серйозна підтримка профільного міністерства

За матеріалами інтернет-видань 18.08.2023 470
До незламності українського аграрія додається серйозна підтримка профільного міністерства

Як відзначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький у ході конференції-виставки «Хлібна індустрія», через війну аграрії зазнали значних втрат і потребують серйозної підтримки. Мінагрополітики має бути модератором і допомагати їм.
Посадовець, зокрема, зазначив, що українські аграрії показали хоробрість і незламність, збираючи в цьому році гарний врожай. За попереднім прогнозом, продукції на 3-5 % буде більше, ніж торік.

За словами Тараса Висоцького, підприємства, які знаходяться на територіях, де велися бойові дії і мають складну ситуацію, можуть отримати кредити на обігові цілі під 1% річних. Для цих підприємств передбачений ще один інструмент – надання державних гарантій не 50%, які є зараз базовими, а збільшення до 80%.

Очікується, що з вересня запрацюють нові умови державної підтримки для підприємств агропромислового комплексу. Зокрема, планується підвищення ліміту за програмою «5-7-9%» до 150 млн. гривень для переробних підприємств. Крім того, ЄС на 2024-2027 роки планує виділити Україні 50 млрд. євро, серед яких буде передбачена підтримка переробки в агросекторі.

Також виділена допомога домогосподарствам з Херсонської та Миколаївської областей, які постраждали через підрив Каховської ГЕС. Вони отримають 3 318 гривень за одну сотку. Максимальний розмір площі домогосподарства в Херсонській області – до 30 соток, в Миколаївській – до 20 соток.

Українські аграрії також можуть скористатися програмою державної підтримки єРобота і отримати грант на садівництво та теплиці.
Цього року в Мінагрополітики передбачена державна підтримка на 200 млн гривень для фермерів або організацій водокористувачів на відновлення або будівництво нових зрошувальних систем.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ