До Перещепинської ТГ за досвідом

За матеріалами інтернет-видань 05.08.2024 121
До Перещепинської ТГ за досвідом

Керівники громад Дніпропетровської області відвідали Перещепинську громаду для обміну досвідом. Не так давно представники органів місцевого самоврядування цієї громади здійснили навчальні візити для ознайомлення з практиками розвитку громад за кордоном. Тому міжнародні напрацювання важливо було передати своїм колегам по роботі. Тим паче, що мова йшла про проєкти міжнародної технічної допомоги як інструмент місцевого розвитку.
Перещепинський міський голова Ярослав Цвіркун розповів  про створення в громаді сучасного Офісу відновлення та розвитку за фінансової підтримки Уряду Швеції та ПРООН в Україні;  будівництво модульної лікарні та сонячної електростанції за підтримки ЄС і Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), реалізовані GIZ Ukraine.
Йшлося також про надання паспортного та водійського сервісів у ЦНАП Перещепине, реалізованого спільно з Програмою ЄС "Міцні Регіони", ПРООН та Громадською організацією "Ініціативний крок".
Іще добра інновація - "Соціальне таксі", втілена за фінансової підтримки Уряду Німеччини та GIZ Ukraine.
Директорка Перещепинського ліцею Любов Плахотіна ознайомила із ходом заснування Перещепинського простору, дружнього до дітей, облаштованого за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF).  
До обговорень долучилися і генеральний директор КП "Новомосковська ЦРЛІЛ" Вадим Михайлюта, начальник відділу проектно-інвестиційної діяльності Перещепинської міської ради Світлана Булава, вони надали детальні відповіді на численні питання гостей.

Ярослав Цвіркун також презентував плани громади щодо
реалізації майбутніх міжнародних та міжмуніципальних проєктів розвитку. А також поділився  рекомендаціями щодо залучення грантів та пошуку додаткових джерел фінансування проєктів для розвитку.

 

«Проєктна діяльність має бути системною. Не можна "взяти" проєкт і відпочивати. Потрібно міркувати стратегічно, прораховувати можливості для продовження, масштабування та підтримки проєкту після закінчення його фінансування
донорами.

І ще один важливий момент - репутація громади, яка виконує свої зобов'язання", - зауважив Ярослав Цвіркун.

Додамо, що організаторами зустрічі став Регіональний офіс «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області на чолі з його керівницею Оленою Тертишною.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ